Pluimvee

Voordelen voor de pluimvee industrie

  • Automatisch verzenden van MSDS bladen en andere benodigde informatie

    U vindt op onze website per artikel de benodigde informatie zoals MSDS bladen en Food Conformiteitsverklaringen. Bij bestelling van deze producten krijgt u de informatie per e-mail toegestuurd en bij updates krijgt u automatisch een nieuwe versie.

  • Voorraad en snelle leveringen

    Op onze hoofdvestiging in Enschede hebben wij 12.000 palletplaatsen magazijnruimte. Dat betekent veel voorraad en snelle leveringen, vaak al binnen 24 uur. Ons warehouse is compleet geautomatiseerd. Wilt u alleen leveringen op maandag ontvangen? Of moeten wij de voorraad beheren? Dat kan allemaal.

  • Bestelgemak met Mijn Carel Lurvink

    Bestellingen worden vooral geplaatst via ons online bestelsysteem Mijn Carel Lurvink. Hier kunt u uw persoonlijke bestelomgeving vergaand aanpassen en vastleggen welke artikelen besteld mogen worden. Zo weet u zeker dat alleen die producten worden gebruikt die goedgekeurd zijn voor gebruik in de voedingsindustrie.

Neem contact met ons op

Bel naar 053 - 434 43 43

Meld u aan voor onze food nieuwsbrief

Pluimvee

De pluimvee sector heeft net als de vleesverwerkingssector en visverwerkingssector te maken met strenge eisen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. De meeste voedselinfecties bij consumenten komen immers door het eten van dierlijke producten. Bacteriën zoals Salmonella, Listeria en Campylobacter zijn voorbeelden van veel voorkomende oorzaken van voedselinfecties bij consumenten. Deze bacteriën kunnen eenvoudig binnen de gehele voedselketen van boer tot verwerking en verkoop van voedsel instromen of uitgroeien. Hierdoor moeten pluimvee bedrijven, slachterijen of verwerkingsbedrijven instaat zijn om voedselveilige garanties af te geven conform Europese wetgeving, zodat de kwaliteit en de betrouwbaarheid van het eindproduct gewaarborgd is. De inspectie hierop wordt binnen Nederland door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), certificerende instellingen en vertegenwoordigers van supermarktketens uitgevoerd. Zo is het verplicht om HAACCP-systeem in te voeren en minimaal te voldoen aan de basisvoorwaarden voor voedselveiligheid voortkomend uit hygiënecodes vanuit de branche. Tot slot kunnen aanvullende eisen voortvloeien uit nationale en internationale standaarden zoals de: BRC, IFS, ISO 22000 en/of FSSC 2000.

Uitdagingen rondom schoonmaak en hygiëne

Een grondige reiniging en voldoen aan hygiënische eisen is van essentieel belang voor pluimvee bedrijven en abattoirs. Het dagelijks schoonmaken en ontsmetten van ruimtes, machines en materialen ligt daarom aan de basis van en een hygiënisch slacht- en verwerkingsproces en dient een integraal onderdeel van uw proces te zijn. Hier komen echter diverse uitdagingen bij kijken die veroorzaakt worden door de omstandigheden binnen deze abattoirs zoals de aanwezigheid van hardnekkig vuil in de vorm van voedselrestanten, bloed, vetten en eiwitten. Achtergebleven vuilresten brengen de voedselveiligheid en kwaliteit in het geding en kunnen leiden tot een onjuiste verwerking, verkleuring, vermindering van kwaliteit en zelfs tot ongewenste uitbraken van besmettingen. Tevens worden abattoirs gekenmerkt door de aanwezigheid van water en vocht, die inherent zijn aan het proces waarop pluimvee wordt geslacht. Hierdoor is ook het grondig drogen van materialen en ruimtes van belang na het reinigen en ontsmetten, zodat de kans op het hechten of lekken van condens op vlees voorkomen kan worden. Een andere belangrijke uitdaging bestaat uit het controleren van uiteenlopende stromingen van ingrediënten, hulpmaterialen, eindproducten en medewerkers van en naar diverse ruimtes. Mede hierdoor is een goede persoonlijke hygiëne en een grondige reiniging van transportbanden, koelcellen, machines en hulpapparaten van belang om kruisbesmettingen te voorkomen. Het toepassen van hygiëne protocollen, kleurcodering, hygiënesluizen en het dragen van persoonlijke beschermingen middelen zijn maatregelen die actief bijdragen aan het verbeteren van de persoonlijke hygiëne en het bewerkstelligen van een hygiënisch proces.

Advies op maat voor de pluimvee sector

Carel Lurvink helpt u graag bij het oplossen van de bovenstaande uitdagingen op het gebied effectief schoonmaken en persoonlijke hygiëne. Van belang is hierbij om de juiste de reinigingsmiddelen en methoden toe te passen. Kiest u er bijvoorbeeld voor om te reinigen en te desinfecteren met vloeibare middelen of met schuim? Met behulp van onze vakkennis en ons uitgebreide assortiment kunnen wij u voorzien van een advies op maat rondom het gebruik van de juiste middelen en methodes. Daarnaast geven wij ook trainingen op het gebied van voedselveilig werken, die rekening houden met de microbiologische criteria, geldende kwaliteitseisen en gevoeligheid binnen uw omgeving. Hierdoor kunt u erop vertrouwen dat uw (eind)product op een veilige en betrouwbare wijze tot stand komt, verder door de keten stroomt en uiteindelijk bij de eindconsument terecht komt. Hieronder lichten wij een aantal belangrijke onderwerpen uit voor het realiseren van een hygiënisch en voedselveilig proces binnen pluimvee bedrijven abattoirs:

Wilt u meer weten? Onze specialisten helpen u graag verder als u belt naar 053 - 434 43 43 of een e-mail stuurt naar info@carellurvink.nl. Wij komen graag langs om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

035 - 6561402

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur