100% naadloos
9
10
11
Optimale vingergevoeligheid
8
9
10

CaluGuard persoonlijke beschermingsmiddelen

Wij produceren beschermende disposable kleding die veel gebruikt wordt in de voeding- en farmaceutische industrie, in clean rooms en laboratoria. Onder het merk CaluGuard hebben we een compleet assortiment ontwikkeld. U vindt bij ons o.a. beschermende kleding voor het lichaam, de handen, de armen, de benen, het hoofd en het gelaat. Het assortiment is samengesteld op basis van de kennis die wij in de loop van de jaren hebben opgebouwd, gecombineerd met de resultaten van gezamenlijk onderzoek met productspecialisten en klanten.

CaluGuard gecertificeerde PBM's

De naam zegt het al: persoonlijke beschermingsmiddelen dienen de drager te beschermen tegen risico's om letsel en lichamelijke schade te voorkomen. In de voedingsindustrie heeft het dragen van deze beschermende kleding nog een andere, zeer belangrijke reden. Om voedselveilig te produceren, moet de kans dat het voedsel in contact komt met productvreemde delen het liefst 0 zijn. Hygiëne is daarom erg belangrijk. Medewerkers dragen bijvoorbeeld een haarnetje om te zorgen dat hun haren niet in een product komen. Of handschoenen om rechtstreeks contact van de handen met het product te vermijden. Bij de ontwikkeling van deze PBM's spelen wet- en regelgeving een belangrijke rol.

Waarom CaluGuard persoonlijke beschermingsmiddelen

  • Voldoet aan de geldende normeringen en wettelijke vereisten, zoals:
    • Verordening EU 2016/425
    • Verordening EU 1935/2004
    • Verordening EU 2023/2006
  • Is in verschillende kleuren leverbaar en daardoor geschikt voor kleurcoderingssystemen
  • Is verkrijgbaar in metaaldetecteerbare varianten
  • Is leverbaar in verschillende maten en afwerkingen (bijvoorbeeld sluiting met drukknopen, rits of klittenband)

Waarom Carel Lurvink?

Wij zijn op de hoogte van wet- en regelgeving in de voedingsindustrie en weten welke richtlijnen worden gehanteerd bij audits door bijvoorbeeld BRC, IFS, FSSC 22000 en retailorganisaties, zoals Tesco. Alle CaluGuard persoonlijke beschermingsmiddelen voldoen aan de certificeringsvoorwaarden. Denk hierbij aan certificering van de producten zelf, maar ook aan de bijbehorende informatiebladen en zelfs het artwork van de verpakking. Het gehele proces van certificering, de benodigde jaarlijkse controles, de importafhandeling en de ontvangstcontroles worden door onze eigen teams verzorgd. De kennis en ervaring die we daarbij opdoen, delen we graag met u.

Doordat we zelf produceren hebben we de regie in eigen hand. Hierdoor kunnen we de kwaliteit garanderen die in de voedingsindustrie zo van belang is. Daarnaast beschikken we over ruime voorraden en garanderen we een hoge leverbetrouwbaarheid.

En is een product niet naar wens of bent u op zoek naar een alternatief? Samen verbeteren we bestaande toepassingen en ontwikkelingen we nieuwe producten.

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren