Plakspaan

3 producten

Waarvoor gebruik je een plakspaan

Met een plakspaan kun je meer dan pleisterlagen tegen de wand zetten. Zo kun je een plakspaan ook gebruiken om sierpleisters weer van de muur te schrapen of de vloer egaal uit te strijken. Om de plakspaan zo lang mogelijk te gebruiken raden wij aan de plakspaan na elke klus schoon te maken en licht in te vetten. Voordat de plakspaan voor de volgende klus gebruikt wordt, moet de plakspaan weer ontvet worden.

Wat is een plakspaan?

Een rechthoekige plakspaan is een gereedschap dat wordt gebruikt in pleister- en stukwerk. Het heeft een langwerpig, rechthoekig blad, meestal gemaakt van roestvrij staal. Het handvat, gemaakt van hout of kunstof, biedt een stevige grip voor de gebruiker en helpt bij het aanbrengen en gladstrijken van de pleister op muren en plafonds. De rechthoekige vorm van het blad maakt het ideaal voor grotere oppervlakken en efficiënt bij het verspreiden van pleistermateriaal met precisie en controle. Dit type plakspaan is een bekend hulpmiddel voor het bereiken van een gladde en gelijkmatige afwerking bij pleister- en stukadoorswerkzaamheden.

De verschillende soorten bladen

In het assortiment van Carel Lurvink zijn bladen van drie materialen beschikbaar: staal, RVS en kunststof.

Plakspaan met RVS blad

Een plakspaan met een blad van roestvrij staal is ideaal voor het aanbrengen van grovere pleister. Het gebruik van een RVS plakspaan voorkomt niet alleen roestvlekken op de pleister, maar biedt tevens duurzaamheid als een groot pluspunt. Het stalen blad behoudt zijn scherpte en integriteit, zelfs bij herhaald gebruik, waardoor gebruikers op consistente en hoogwaardige resultaten kunnen vertrouwen. De duurzaamheid van RVS plakspanen betekent dat ze bestand zijn tegen slijtage en langdurig gebruik, waardoor ze een betrouwbare keuze zijn.

De stijfheid van RVS plakspanen zorgt voor meer stabiliteit en controle tijdens het aanbrengen van pleister, vooral op gebieden die nauwkeurigheid vereisen, zoals hoeken en randen. Dit maakt RVS plakspanen een uitstekende keuze voor professionele stukadoors en vakmensen die streven naar een nauwkeurige afwerking van hun projecten.

Plakspaan met kunststof blad

Een plakspaan met een blad van kunststof is ideaal voor het schuren van sierpleister op een grove muur die u heeft aangebracht met een RVS plakspaan. Met een plakspaan van kunststof kunt u sierwerk goed afwerken. Daarnaast biedt het kunststof blad minder kans op beschadiging aan het oppervlak dankzij de zachtheid van het materiaal, en ze zijn vaak een betaalbaardere keuze voor zowel professionele stukadoors als doe-het-zelvers.

Plakspaan bestellen?

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.