Vlees

Favorieten van onze klanten

Voordelen voor de vleesindustrie

  • Automatisch verzenden van MSDS bladen en andere benodigde informatie

    U vindt op onze website per artikel de benodigde informatie zoals MSDS bladen en Food Conformiteitsverklaringen. Bij bestelling van deze producten krijgt u de informatie per e-mail toegestuurd en bij updates krijgt u automatisch een nieuwe versie.

  • Voorraad en snelle leveringen

    Op onze hoofdvestiging in Enschede hebben wij 12.000 palletplaatsen magazijnruimte. Dat betekent veel voorraad en snelle leveringen, vaak al binnen 24 uur. Ons warehouse is compleet geautomatiseerd. Wilt u alleen leveringen op maandag ontvangen? Of moeten wij de voorraad beheren? Dat kan allemaal.

  • Bestelgemak met Mijn Carel Lurvink

    Bestellingen worden vooral geplaatst via ons online bestelsysteem Mijn Carel Lurvink. Hier kunt u uw persoonlijke bestelomgeving vergaand aanpassen en vastleggen welke artikelen besteld mogen worden. Zo weet u zeker dat alleen die producten worden gebruikt die goedgekeurd zijn voor gebruik in de voedingsindustrie.

Neem contact met ons op

Bel naar 053 - 434 43 43

Meld u aan voor onze food nieuwsbrief

Vleesindustrie

Vlees is een van de belangrijke producten die dagelijks door veel mensen geconsumeerd worden. Hierdoor is het van belang is dat vlees op een veilige en betrouwbare wijze in de winkel komt te liggen. Om dit te realiseren en te borgen is het van groot belang dat de productie en de verwerking van vlees op een hygiënische wijze tot stand komt. De omstandigheden binnen het productieproces en gebruikte producten en hulpmiddelen n maken het eenvoudig voor schimmels en bacteriën om te ontstaan, waardoor een grondige reiniging, desinfectie en persoonlijke hygiëne essentieel is. Bedrijven en slachterijen binnen de vleesindustrie moeten kunnen aantonen dat bedrijfsprocessen op hygiënische en veilige wijze worden uitgevoerd en voldoen aan de wet- en regelgeving rondom voedselveiligheid. Een besmetting binnen de vleesindustrie heeft namelijk niet alleen directe gevolgen voor de kwaliteit van uw product en de veiligheid van uw medewerkers, maar heeft een grote impact binnen de gehele vleesketen. Carel Lurvink ondersteunt u graag in het bewerkstelligen en borgen van een veilig en hygiënisch vleesverwerkingsproces. Wij staan voor u klaar om u te voorzien van adviezen, reinigingsinstructies en een uiterst veelzijdig assortiment voor een optimale ontzorging.

Monitoring van hygiëne en veiligheid

Het productie- en verwerkingsproces van vlees is een kritisch proces, waardoor bedrijven voedselveilige garanties moeten kunnen geven conform het Nederlandse en Europese beleid. De inspectie hierop wordt uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), certificerende instellingen en vertegenwoordigsters van supermarktketens. Het voldoen aan de basisvoorwaarden voor de voedselveiligheid voortkomend uit microbiologische criteria, de hygiënecode en HACCP spelen hierin een belangrijke rol. Besmettingsrisico’s en kritieke punten binnen het proces moeten hierbij in kaart gebracht worden. Andere strenge eisen komen voort uit nationale en internationale standaarden zoals de: BRC, IFS, ISO 22000 en/of FSSC 2000. Belangrijke punten voor de hygiëne binnen de vleesindustrie bestaan uit de reiniging en ontsmetting van apparaten, machines en mensen die in contact komen met bederfelijke producten. Controles hierop vinden plaats in alle schakels van de vleesketen om het hygiënisch werken en de voedselveiligheid te garanderen. Wij voorzien u graag van meer informatie en adviezen over de geldende eisen met betrekking tot voedselveiligheidssystemen en –standaarden binnen de vleesindustrie.

Schoon en veilig werken binnen kritieke processen

Grondige reiniging en hygiëne binnen iedere stap in de productieketen is essentieel om de voedselveiligheid te waarborgen. Bacteriën zoals Salmonella, EHEC en Campylobacter zijn veelvoorkomende oorzaken van maagdarminfecties bij consumenten. Deze bacteriën kunnen op diverse momenten en in verschillende processtappen ontstaan, instromen of uitgroenen binnen de voedselketen. Bacteriën en micro-organismen (schimmels) kunnen eenvoudig ontstaan binnen de vleesindustrie door de aangename omstandigheden zoals de tempratuur, voedingstoffen en vochtigheid. Daarnaast ligt het gevaar van kruisbesmetting altijd op de loer door de diversiteit aan producten, grondstoffen, verplaatsing van producten en hulpmiddelen en de vele complexe handelingen bij de verwerking van vlees. Adequate maatregelen in de vorm van reiniging en desinfectie van machines, instrumenten, oppervlakken en koelruimtes en het toepassen van kleurcodering volgens bestaande normen en richtlijnen zijn cruciaal om kruisbesmetting te voorkomen. Bovendien wordt het risico op besmettingen ook verminderd door persoonlijke hygiëne en bescherming. Maatregelen zoals het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen, inzetten van detecteerbare hulpmiddelen, het ontsmetten van schoenen of laarzen, ontsmetten van hulpinstrumenten en het desinfecteren van handen zijn van toegevoegde waarde voor het bewerkstelligen van veilig en hygiënisch proces.

Onze specialistische aanpak voor de vleesindustrie

Carel Lurvink ondersteunt u graag bij het realiseren van een hygiënisch vleesverwerkings- en productieproces, waardoor u erop kunt vertrouwen dat het vlees op een veilige en betrouwbare wijze verwerkt wordt en verder door de voedselketen heen stroomt. Met behulp van de juiste producten uit ons totaal assortiment, passende reinigingsmethodes en vakkennis kunnen wij u optimaal ontzorgen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. De onderstaande categorieën zijn van belang binnen de vleesindustrie:

Wilt u meer weten? Onze specialisten helpen u graag verder als u belt naar 053 - 434 43 43 of een e-mail stuurt naar info@carellurvink.nl. Wij komen graag langs om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

035 - 6561402

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur