Diervoeding

Favoriet van onze klanten

Catalogue Index bestaat niet. Identificatievelden en -waarden: Volgnummer='10102'
Catalogue Index bestaat niet. Identificatievelden en -waarden: Volgnummer='10090'

Voordelen voor de diervoeding

  • Automatisch verzenden van MSDS bladen en andere benodigde informatie

    U vindt op onze website per artikel de benodigde informatie zoals MSDS bladen en Food Conformiteitsverklaringen. Bij bestelling van deze producten krijgt u de informatie per e-mail toegestuurd en bij updates krijgt u automatisch een nieuwe versie.

  • Voorraad en snelle leveringen

    Op onze hoofdvestiging in Enschede hebben wij 12.000 palletplaatsen magazijnruimte. Dat betekent veel voorraad en snelle leveringen, vaak al binnen 24 uur. Ons warehouse is compleet geautomatiseerd. Wilt u alleen leveringen op maandag ontvangen? Of moeten wij de voorraad beheren? Dat kan allemaal.

  • Bestelgemak met Mijn Carel Lurvink

    Bestellingen worden vooral geplaatst via ons online bestelsysteem Mijn Carel Lurvink. Hier kunt u uw persoonlijke bestelomgeving vergaand aanpassen en vastleggen welke artikelen besteld mogen worden. Zo weet u zeker dat alleen die producten worden gebruikt die goedgekeurd zijn voor gebruik in de voedingsindustrie.

Catalogue Index bestaat niet. Identificatievelden en -waarden: Volgnummer='10131'

Neem contact met ons op

Bel naar 053 - 434 43 43

Meld u aan voor onze food nieuwsbrief

Diervoeding

Diervoederbedrijven die zich bezighouden met de productie, verwerking, transport en verkoop van diervoeding moeten net als leveranciers van ons eigen voedsel voldoen aan strenge hygiëne- en veiligheidseisen. Ook in diervoedingsmiddelen of diervoeders kunnen immers stoffen terechtkomen die er niet in horen. Zo kunnen schimmeltoxines, resten van gewasbeschermingsmiddelen van ingrediënten en schadelijke bacterien tijdens de productie van diervoeders terechtkomen, ontstaan en uitgroeien. Onvoldoende aandacht hiervoor resulteert in een verslechterde kwaliteit, negatief bedrijfsimago en kan bovendien ernstige consequenties hebben voor de gezondheid van dieren. Mede hierdoor moeten diervoederbedrijven de garantie van voedsel- of voederveiligheid kunnen afgeven gedurende het gehele bedrijfsproces van inkoop, productie of verwerking tot verkoop. Sinds begin 2006 zijn diervoederbedrijven daarom verplicht om volgens de diervoederhygiëneverordening te werken. Binnen deze verordening staat het voldoen aan de hygiënecode van de branche en het toepassen van HACCP-principes centraal. De Voedsel en Warenautoriteit controleert of diervoederbedrijven werken volgens de hygiënecode. Hierdoor hebben partijen binnen de bedrijfsketen en klanten garantie dat deze bedrijven voldoen aan de eisen van de Europese verordening om goede praktijken toe te passen op het gebied van voederveiligheid.

HAACP-gericht werken

Het HAACP gericht werken is een belangrijke voorwaarde voor alle bedrijven die met voedsel omgaan. Dit geldt zowel voor alle partijen binnen levensmiddelenketens als diervoedingsketens. Leveranciers en producenten van grondstoffen, halffabricaten, eindproducten dienen hierbij een gevarenanalyse te maken met het doel om alle mogelijkse besmettingsrisico’s, in beeld te hebben, te elimineren en te voorkomen. Hardnekkige vervuiling en risico’s op micro-organismen (schimmels) kunnen eenvoudig ontstaan binnen deze omgevingen, waardoor het belang van specialistische en grondige schoonmaak uiterst groot is. Het is belangrijk om gepaste reinigingsmethodes en bijbehorende producten in te zetten. Zo kunt u bijvoorbeeld met enzymatische reinigingsoplossingen of schuimreiniging een extreme mate van dieptereiniging op een natuurlijke wijze bewerkstelligen. Belangrijke punten voor de hygiëne binnen diervoederbedrijven bestaan uit het grondig reinigen en ontsmetten van apparaten of machines die tijdens behandeling of verwerking in contact komen met bederfelijke producten of ingrediënten om kruisbesmettingen te voorkomen. Daarnaast is het ook van belang dat stromingen van grondstoffen, halffabricaten, eindproducten en medewerkers van en naar diverse ruimtes gecontroleerd worden. Maatregelen in de vorm van persoonlijke hygiëne, kleurcodering, reiniging van transporthulpmiddelen en hygiënisch vervoer van ingrediënten dragen bij aan de borging van hygiëne en voedselveiligheid binnen diervoederbedrijven. Tot slot zijn ook veiligheidsartikelen in de vorm van signalisatie en detecteerbare artikelen essentieel om de veiligheid binnen diervoeders bedrijven naar een hoger niveau te brengen en onveilige situaties of diervoedingsmiddelen te voorkomen.

Advies op maat voor diervoeding

Carel Lurvink ondersteunt u graag bij het realiseren van een hygiënische en voedselveilige omgeving, waardoor de continuïteit, efficiëntie en kwaliteit van diervoeding gewaarborgd is. Wij voorzien u graag van toegespitste oplossingen die rekeninghouden met microbiologische criteria en gevoeligheid binnen uw omgeving. Met behulp van ons uitgebreide assortiment op het gebied van schoonmaakmiddelen en – materialen, veiligheidsartikelen en persoonlijke hygiëne, vakkennis en trainingen kunnen wij u optimaal ontzorgen op het gebied van hygiënisch en veilig werken volgens de hygiënecode en HACCP-richtlijn. Belangrijke productcategorieën en onderwerpen voor diervoederbedrijven zijn:

Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op via 053 - 434 43 43 of stuur een e-mail naar [email protected]. Wij komen graag langs om de verschillende mogelijkheden te bespreken.