Vis

Favorieten van onze klanten

Voordelen voor de visindustrie

  • Automatisch verzenden van MSDS bladen en andere benodigde informatie

    U vindt op onze website per artikel de benodigde informatie zoals MSDS bladen en Food Conformiteitsverklaringen. Bij bestelling van deze producten krijgt u de informatie per e-mail toegestuurd en bij updates krijgt u automatisch een nieuwe versie.

  • Voorraad en snelle leveringen

    Op onze hoofdvestiging in Enschede hebben wij 12.000 palletplaatsen magazijnruimte. Dat betekent veel voorraad en snelle leveringen, vaak al binnen 24 uur. Ons warehouse is compleet geautomatiseerd. Wilt u alleen leveringen op maandag ontvangen? Of moeten wij de voorraad beheren? Dat kan allemaal.

  • Bestelgemak met Mijn Carel Lurvink

    Bestellingen worden vooral geplaatst via ons online bestelsysteem Mijn Carel Lurvink. Hier kunt u uw persoonlijke bestelomgeving vergaand aanpassen en vastleggen welke artikelen besteld mogen worden. Zo weet u zeker dat alleen die producten worden gebruikt die goedgekeurd zijn voor gebruik in de voedingsindustrie.

Neem contact met ons op

Bel naar 053 - 434 43 43

Meld u aan voor onze food nieuwsbrief

Visverwerkende industrie

Vis is een belangrijk levensmiddel die dagelijks door veel mensen geconsumeerd wordt. Tijdens de verwerking van dit product is dan ook niet alleen de kwaliteit en smaak van belang, maar is ook het vertrouwen in de veiligheid van het product van belang voor de consument. Vis staat bekend als een gevoelig en zeer bederfelijk product dat tijdens de verwerking continu risico loopt op besmettingen. De losse structuur, het hoge eiwitgehalte en de lichte verteerbaarheid van vis maakt het product uiterst toegankelijk voor bacteriën zoals salmonella. Een besmettingsuitbraak binnen de visverwerkende industrie heeft niet alleen directe gevolgen voor de kwaliteit van uw eigen product en de veiligheid van uw medewerkers, maar heeft grote gevolgen voor alle medewerkers en eindconsumenten binnen de visketen. Hierdoor is het belang van een schone en hygiënische visverwerkingsomgeving uiterst groot. Dit wordt dan ook gereguleerd en gemonitord door Europese wetgeving en hygiënestandaarden. Wij helpen u graag om een goede grip te krijgen op de (persoonlijke) hygiëne, reiniging en veiligheid van uw producten binnen de visverwerkende industrie.

Monitoring van hygiëne en voedselveiligheid

Het visverwerkingsproces wordt gezien als een kritisch proces, waardoor visverwerkingsbedrijven de garantie van een verantwoord en voedselveilig proces moeten kunnen afgeven ten aanzien van de consument en conform Nederlandse en Europese wet- en regelgeving. Continue zorg voor de hygiëne, veiligheid en betrouwbaarheid van een kwalitatief hoogstaand eindproduct speelt hierin een essentiële rol. De inspectie hierop wordt uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), certificerende instellingen en vertegenwoordigsters van supermarktketens. Hierbij dient de visverwerkende industrie onder anderen over een adequaat HACCP-systeem te beschikken, waarin mogelijke besmettingsrisico’s en kritieke punten binnen het proces in kaart worden gebracht. Andere strenge eisen komen voort uit nationale en internationale standaarden zoals de: BRC, IFS, ISO 22000 en/of FSSC 2000. Door middel van deze kwaliteitssystemen draagt u met zorg bij aan het verantwoord en hygiënisch verwerken van vis, waardoor de voedselveiligheid geborgd is.

Voedselveiligheid en –kwaliteit binnen de visketen

Het is van belang om binnen de gehele visketen van vangst tot verkoop inzicht en grip te hebben op de hygiëne, kwaliteit en voedselveiligheid van het product. Bacteriën zoals Salmonella kunnen op diverse momenten en in verschillende processtappen ontstaan, instromen of uitgroeien binnen de visketen. Tevens kunnen er eenvoudig schimmels ontstaan wanneer er sprake is van een vochtige omgeving, achtergebleven vuil en tijdens het bewerken van vis. Naast deze microbiologische gevaren moet er ook rekening gehouden worden met fysische gevaren in de vorm van productvreemde delen en chemische gevaren die kunnen ontstaan tijdens de reiniging van het productieproces. Daarnaast ligt het gevaar van kruisbesmetting altijd op de loer door de diversiteit aan producten, grondstoffen, verplaatsing van producten en hulpmiddelen en de vele complexe handelingen bij de verwerking van vis. Adequate maatregelen in de vorm van reiniging en desinfectie van machines, instrumenten, oppervlakken en koelruimtes en het toepassen van kleurcodering volgens bestaande normen en richtlijnen zijn cruciaal om kruisbesmetting te voorkomen. Bovendien kunnen maatregelen zoals het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen, inzetten van detecteerbare hulpmiddelen, het ontsmetten van schorten en laarzen, ontsmetten van hulpinstrumenten en het desinfecteren van handen van toegevoegde waarde zijn voor het bewerkstelligen van een veilig en hygiënisch proces binnen de visverwerkende industrie.

Advies op maat voor de visverwerkende industrie

Carel Lurvink ondersteunt u graag bij het realiseren van een veilig en hygiënisch proces, waardoor de continuïteit van uw visverwerkings- en productieproces is geborgd. Hierdoor kunt u erop vertrouwen dat het eindproduct op een veilige en betrouwbare wijze bij de consument terechtkomt. Wij voorzien u graag van toegespitste oplossingen aan de hand van de juiste producten, reinigingsmiddelen en –methodes, branche kennis en de laatste wet- en regelgeving rondom de hygiëne en voedselveiligheid binnen de visverwerkende industrie. De onderstaande producten/onderwerpen zijn van belang binnen de visverwerkende industrie:

Wilt u meer weten? Onze specialisten helpen u graag verder als u belt naar 053 - 434 43 43 of een e-mail stuurt naar info@carellurvink.nl. Wij komen graag langs om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

035 - 6561402

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur