Farmacie

Favoriet van onze klanten

Voordelen voor de farmacie

  • Automatisch verzenden van MSDS bladen en andere benodigde informatie

    U vindt op onze website per artikel de benodigde informatie zoals MSDS bladen en Food Conformiteitsverklaringen. Bij bestelling van deze producten krijgt u de informatie per e-mail toegestuurd en bij updates krijgt u automatisch een nieuwe versie.

  • Voorraad en snelle leveringen

    Op onze hoofdvestiging in Enschede hebben wij 12.000 palletplaatsen magazijnruimte. Dat betekent veel voorraad en snelle leveringen, vaak al binnen 24 uur. Ons warehouse is compleet geautomatiseerd. Wilt u alleen leveringen op maandag ontvangen? Of moeten wij de voorraad beheren? Dat kan allemaal.

  • Bestelgemak met Mijn Carel Lurvink

    Bestellingen worden vooral geplaatst via ons online bestelsysteem Mijn Carel Lurvink. Hier kunt u uw persoonlijke bestelomgeving vergaand aanpassen en vastleggen welke artikelen besteld mogen worden. Zo weet u zeker dat alleen die producten worden gebruikt die goedgekeurd zijn voor gebruik in de voedingsindustrie.

Neem contact met ons op

Bel naar 053 - 434 43 43

Meld u aan voor onze food nieuwsbrief

Farmacie

De farmaceutische industrie staat bekend als een gevoelige omgeving waarin het belang van de hygiëne en microbiologie voorop staat. Het schoonmaken van cleanrooms is gebonden aan strenge hygiëne-eisen en normen, waarbij de schoonmaak een integraal onderdeel moet zijn van het primaire proces om besmettingen te voorkomen die kunnen optreden door achtergebleven vuil of menselijk handelen. Wetgeving en richtlijnen ontwikkelen zich continu binnen de farmacie, waardoor er voortdurend controle en monitoring plaatsvindt ten aanzien van de geldende hygiëne-eisen. Inspectie wordt uitgevoerd door de Inspectie voor gezondheidszorg op basis van de Good Manufacturing Practices (GMP) om een hygiënisch, veilig en een betrouwbaar productieproces te bewerkstelligen. Hierbij staat de microbiologische contaminatie in de lucht of op oppervlakten onder streng toezicht. Belangrijke aandachtspunten binnen de richtlijnen bestaan uit hygiëneprotocollen rondom het voorkomen van kruisbesmettingen en grondige reiniging en desinfectie van systemen en materialen om het ontstaan van bacteriën, schimmels of andere kiemen te voorkomen.

Een hygiënisch en veilig proces binnen de farmaceutische industrie

De farmaceutische industrie onderscheidt zich van andere industrieën door de uiteenlopende productieprocessen, gevoeligheid van de omgeving, producten en de bijbehorende veiligheids- en hygiëneprotocollen. Zo wordt er vaak in kleine batches geproduceerd met uiteenlopende vloeistoffen of stoffen die onder verschillende omstandigheden bewerkt worden. Bovendien is het van levensbelang dat de producten, die binnen de farmaceutische industrie tot stand komen geen productvreemde delen bevatten. Dit risico kan aanzienlijk verkleind worden door gebruik te maken van detecteerbare artikelen. Daarnaast hebben cleanrooms en microbiologische bedrijven binnen de farmacie te maken met strenge voorschriften omtrent het reinigings- en hygiëneniveau om het ontstaan van bacteriën, schimmels of andere kiemen te voorkomen. De controle hierop vindt plaats op basis van de aanwezige kiem contaminatie in de lucht en op oppervlakken. Een grondige reiniging in combinatie met desinfectie is vereist om ervoor te zorgen dat alle systemen, machines, oppervlakken en materialen aan de hoogste hygiëne eisen voldoen. Het is hierbij essentieel om het juiste reinigingsmiddel op de juiste wijze te gebruiken. Bij de keuze voor een reinigingsmiddel is het bijvoorbeeld van belang dat er een detergent (reinigingsmiddel met actieve bestanddelen) wordt ingezet, die beschikt over een neutrale samenstelling en die beschikt over de afwezigheid van ionische bestanddelen. Tot slot is het ook van belang om over de juiste hygiënische kleding, persoonlijke beschermingsmiddelen en veiligheidsartikelen te beschikken om de hygiëne te borgen en (kruis)besmettingen te voorkomen.

Advies op maat voor de farmaceutische industrie

Carel Lurvink ondersteunt u graag in het bewerkstelligen en borgen van een veilig en hygiënisch proces binnen de farmacie. Met behulp ons totaal assortiment, onze jarenlange ervaring en expertise kunnen wij u optimaal ontzorgen op het gebied van (persoonlijke) hygiëne, schoonmaak en bijbehorende regelgeving. Bovendien staan wij voor u klaar om u te voorzien van toegespitste adviezen, trainingen en reinigingsinstructies om de continuïteit en betrouwbaarheid van uw proces te garanderen. De onderstaande categorieën zijn van belang binnen de farmaceutische industrie:

Wilt u meer weten? Onze specialisten helpen u graag verder als u belt naar 053 - 434 43 43 of een e-mail stuurt naar info@carellurvink.nl. Wij komen graag langs om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

035 - 6561402

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur