Aardappelen, groente en fruit

Favoriet van onze klanten

 

Voordelen voor de voedingsindustrie

  • Automatisch verzenden van MSDS bladen en andere benodigde informatie

    U vindt op onze website per artikel de benodigde informatie zoals MSDS bladen en Food Conformiteitsverklaringen. Bij bestelling van deze producten krijgt u de informatie per e-mail toegestuurd en bij updates krijgt u automatisch een nieuwe versie.

  • Voorraad en snelle leveringen

    Op onze hoofdvestiging in Enschede hebben wij 12.000 palletplaatsen magazijnruimte. Dat betekent veel voorraad en snelle leveringen, vaak al binnen 24 uur. Ons warehouse is compleet geautomatiseerd. Wilt u alleen leveringen op maandag ontvangen? Of moeten wij de voorraad beheren? Dat kan allemaal.

  • Bestelgemak met Mijn Carel Lurvink

    Bestellingen worden vooral geplaatst via ons online bestelsysteem Mijn Carel Lurvink. Hier kunt u uw persoonlijke bestelomgeving vergaand aanpassen en vastleggen welke artikelen besteld mogen worden. Zo weet u zeker dat alleen die producten worden gebruikt die goedgekeurd zijn voor gebruik in de voedingsindustrie.

Neem contact met ons op

Bel naar 053 - 434 43 43

Meld u aan voor onze food nieuwsbrief

Aardappelen, groenten en fruit (AGF)

Wanneer u met levensmiddelen werkt, dan heeft u al snel te maken met strenge voorwaarden en voorschriften die de voedselveiligheid voor de consument moeten kunnen garanderen. Dit is dan ook het geval bij verwerking, opslag en bereiding van aardappelen, groenten en fruit. Deze producten zijn immers gevoelige producten en kunnen snel bederven. Een grondige reiniging en het hygiënisch werken zijn belangrijke aspecten binnen het vergroten en borgen van de voedselveiligheid, kwaliteit en houdbaarheid van aardappelen, groeten en fruit.  De eisen van de verkoop van groenten en fruit uit de bestaande hygiënecode zijn sinds 2008 aangescherpt op het gebied van het snijden, bewerken of bereiden van andere producten met als basis groenten en fruit. Inspecties op de naleving hiervan en op aanvullende hygiënestandaarden zoals de HACCP-beginselen worden hierbij uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.  Het garanderen van de kwaliteit en voedselveiligheid voor de consument staat centraal in de AGF-industrie waardoor er specifiek naar de schoonmaak en hygiëne wordt gekeken om kruisbesmettingen en micro-bacteriële risico’s te voorkomen. Vanuit het oogpunt van hygiënisch werken staat het beheersen van verschillende stromen van medewerkers, bezoekers, grondstoffen en producten, die zich vaak van buiten naar binnen en tussen verschillende zones verplaatsen centraal. Wij ondersteunen u graag met toegespitste oplossingen en kennis over geldende hygiëne- en reinigingsnormen om een optimale grip te krijgen op deze uiteenlopende personen- en productstromen en bij behorende processen binnen de AGF-industrie.

Veilig en schoon werken binnen het gehele proces

Binnen de AGF industrie worden uiteenlopende processen en handelingen uitgevoerd variërend van het snijden, bewerken of bereiden van aardappelen, groenen en fruit tot het opslaan en verkoop van (onbewerkt) fruit. Deze handelingen worden onder diverse omstandigheden zoals verschillende tempraturen, seizoenen, binnen diverse omgevingen en met behulp van verschillende hulpmiddelen uitgevoerd waardoor er diverse uitdagingen ontstaan met betrekking tot het bewerkstelligen van een optimaal reinigingsresultaat en borgen van de hygiëne. De grootste uitdagingen hierbinnen bestaan uit het tegengaan van kruisbesmetting door bederf en het voorkomen microbiologische gevaren in de vorm van micro-organismen. Zo zijn opslagruimtes voor groente en fruit gevoelig voor schimmelvorming. Niet alleen de verse producten zelf zijn gevoelig voor schimmelvorming en bacteriën maar ook de stellingen, kitnaden en wanden in de ruimte zelf. Schimmelsporen kunnen zich eenvoudig via de lucht verspreiden en opnieuw gaan kiemen op een plek waar voldoende vocht aanwezig is. In een warmere omgeving zoals bijvoorbeeld bij de opslag van exotisch fruit of citrusvruchten neemt de kans op schimmelvorming en microbiële contaminatie toe. Hierdoor is niet alleen een grondige reiniging en adequate ontsmetting van oppervlakken van belang, maar ook een goede product- en omgevingstempratuur om de voedselveiligheid en houdbaarheid van verse groenten en fruit te bewerkstelligen. Daarnaast is het hygiënisch werken een vereiste om de voedselveiligheid te borgen. Het toepassen van de HACCP richtlijnen om kritische punten en besmettingsrisico’s binnen het proces in kaart te brengen is hierbij van belang. Andere aandachtspunten bestaan uit het borgen van de persoonlijke hygiëne van de dagelijkse stroom aan medewerkers, bezoekers, producten en transporthulpmiddelen.

Advies op maat voor de aardappelen, groenten en fruit verwerkende industrie.

Het bewerkstelligen van een fris en fruitige omgeving is essentieel binnen de AGF-industrie, maar er komt veel bij kijken om op een effectieve wijze schoon te maken en (persoonlijke) hygiëne binnen de AGF-industrie veilig te stellen. Carel Lurvink helpt u graag bij het borgen van de voedselveiligheid, continuïteit van uw processen en de houdbaarheid van uw verse producten, door u te voorzien van hygiëne oplossingen op maat. Met behulp van een totaal assortiment en specifieke branche kennis, kunnen wij toegespitste oplossingen bieden, die rekening houden met de gevoeligheid en risico’s binnen uw omgeving. Met onze totaaloplossingen voor de aardappelen, groenten en fruit (AGF) bieden wij u onder anderen:

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op via 053 - 434 43 43 of stuur een e-mail naar info@carellurvink.nl. Wij komen graag langs om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

035 - 6561402

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur