Filters

Opsteekladders

4 producten

Opsteekladders bestellen?

Wat is een opsteekladder?

Opsteekladders zijn uitschuifbaar en kunnen in hoogte worden versteld. Het is dus een ladder waar het bovenste deel van uitgeschoven kan worden. Er zijn zowel 2-delige als 3-delige opsteekladders verkrijgbaar.

Hoe ver kun je een opsteekladder uitschuiven?

De opsteekladders van Dirks zijn als 2- en 3-delige ladders leverbaar. De 2- en 3-delige ladder corresponderen met verschillende aantal treden (soms ook genaamd voet). Met de Dirks tweedelige opsteekladder van 2 x 16 kun je bijvoorbeeld een maximale lengte van ongeveer 10 meter bereiken. Wilt u een maximale hoogte bereiken van ongeveer 11 meter? Dan is de Dirks driedelige opsteekladder van 3 x 12 treden een geschikte keuze. We geven een overzicht van onze Dirks ladders met de maximale uitschuifbare hoogtes:

Type opsteekladder (optrede 28 cm) -  Totale geschatte lengte
2 x 8 treden (tweedelig) - 4,15 meter
2 x 10 treden (tweedelig) - 5,25 meter
2 x 12 treden (tweedelig) - 6,10 meter
2 x 16 treden (tweedelig) - 8,35 meter
3 x 12 treden (driedelig) - 8,65 meter

Hoe ver mag je een opsteekladder uitschuiven?

Het uitschuiven van een opsteekladder hangt af van verschillende factoren, waaronder de veiligheidsrichtlijnen van de fabrikant en de toepasselijke arbeids- en veiligheidsvoorschriften in uw regio. Over het algemeen worden echter de volgende richtlijnen aanbevolen:

Maximale uitbreiding: Vaak wordt aanbevolen om de ladder niet verder uit te schuiven dan 3/4 van zijn totale lengte. Dit biedt een goede balans tussen hoogte en stabiliteit. Als je een ladder te ver uitschuift, kan dit de stabiliteit verminderen en het risico op ongevallen vergroten.

Eén-buiten-vier-regel: Dit houdt in dat voor elke vier voet hoogte die u wilt bereiken, de basis van de ladder één voet van de muur moet staan. Dit zorgt voor stabiliteit en voorkomt dat de ladder achterover kantelt.

We geven een praktisch voorbeeld:

Je wil een hoogte van acht voet (1 voet is 30cm) bereiken.
Om de afstand tot de muur te bepalen volgens de Eén-buiten-vier-regel, vermenigvuldigt u deze hoogte met 1/4.
8 voet x 1/4 = 2 voet.
Dus, voor een hoogte van acht voet, moet het onderstel van de ladder twee voet (ongeveer 2 x 30 cm) van de muur worden geplaatst.

Volg de instructies van de fabrikant: Het is belangrijk om de specifieke instructies en richtlijnen van de fabrikant van de ladder te volgen. Deze instructies kunnen variëren afhankelijk van het soort ladder, het merk en het materiaal waaruit deze is gemaakt.

Wanneer kies je voor een tweedelige of driedelige opsteekladder?

Het kiezen tussen een 2-delige en 3-delige opsteekladder hangt af van verschillende factoren, waaronder de hoogte die je wilt bereiken, de mobiliteit en transporteerbaarheid van de ladder, en de beschikbare opslagruimte. Hier zijn enkele overwegingen om in gedachten te houden bij het kiezen tussen deze twee soorten uitschuifladders. Hoogte: Als je hogere hoogtes moet bereiken, zoals het schilderen van een hoge muur of het bereiken van een dakrand, kan een driedelige opsteekladder handiger zijn. Driedelige ladders hebben over het algemeen een groter bereik en kunnen worden uitgeschoven tot grotere hoogtes dan tweedelige ladders. Carel Lurvink levert de Dirks opsteekladder 3-delig met kunststof geleiding waardoor het uitschuiven van de ladder extra makkelijk is.

Mobiliteit: Als je de ladder vaak moet verplaatsen van de ene locatie naar de andere, bijvoorbeeld voor werkzaamheden in verschillende kamers of op verschillende hoogtes, kan de Dirks tweedelige opsteekladder 2x12 handiger zijn vanwege zijn compactere formaat en lichter gewicht.

Opslagruimte: Als je beperkte opslagruimte hebt, kan een 2-delige schuifladder gemakkelijker op te bergen zijn omdat deze over het algemeen minder ruimte in beslag neemt dan een driedelige ladder.

Stabiliteit: Over het algemeen bieden driedelige ladders wat meer stabiliteit dan tweedelige ladders, omdat ze drie secties hebben in plaats van twee. Dit kan vooral belangrijk zijn bij het werken op grote hoogtes.

Voor welke sector is de opsteekladder geschikt?

Schuifladders zijn veelzijdige ladders die in verschillende sectoren worden gebruikt vanwege hun aanpasbaarheid en gebruiksgemak. Hier zijn enkele sectoren waar opsteekladders vaak worden gebruikt:

Bouw en constructie: Schuifladders worden veel gebruikt in de bouwsector voor verschillende taken, zoals het bereiken van hogere werkplekken, het installeren van bekabeling, het uitvoeren van schilderwerk en het bereiken van dakranden voor reparatie- en onderhoudswerkzaamheden.

Voor extra stabiliteit bij het bereiken van daken wordt aanbevolen om een nokhaak te gebruiken. De Dirks nokhaak van aluminium is een specifiek accessoire dat wordt gebruikt in combinatie met een opsteekladder. De Dirks nokhaak verankert de ladder aan de nok van een dak voor extra veiligheid bij het betreden van het dak voor inspectie, onderhoud, reparatie of andere werkzaamheden. Met een nokhaak kan de gebruiker snel en efficiënt toegang krijgen tot het dak.

Facilitair management en onderhoud: In faciliteiten zoals kantoren, magazijnen, ziekenhuizen en winkelcentra worden opsteekladders gebruikt voor algemeen onderhoud, reiniging van ramen, vervangen van lampen, inspecties van gebouwen en andere snelle taken.

Tuinbouw en landschapsbeheer: Opsteekladders worden gebruikt in de tuinbouw  voor het snoeien van bomen, het trimmen van heggen en het bereiken van hogere gebieden bij landschapsprojecten.

Industriële sector: In fabrieken en industriële omgevingen worden schuifladders gebruikt voor toegang tot machines, installatie van apparatuur, inspectie van productielijnen en andere industriële toepassingen.

Opsteekladder kopen: assortiment bij Carel Lurvink

Wilt u een uitschuifladder kopen? Bij Carel Lurvink vindt u tweedelige en driedelige opsteekladders van het merk Dirks in verschillende hoogtes. We bieden twee soorten materialen, namelijk kunststof en aluminium. Het belangrijkste verschil tussen aluminium en kunststof opsteekladders ligt in het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. We geven een overzicht van de verschillen tussen aluminium en kunststoffen opsteekladders:

Opsteekladders Aluminium Kunststof
Materiaal Aluminium opsteekladders zijn gemaakt van aluminiumlegeringen. Ze zijn ideaal voor gebruik buitenshuis en in omgevingen waar ze worden blootgesteld aan vocht, zoals regen of sneeuw. Kunststof opsteekladders zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof. Kunststofladders bieden uitstekende isolatie tegen elektriciteit, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in de buurt van elektrische installaties.
Gewicht Aluminium opsteekladders zijn over het algemeen lichter dan kunststof opsteekladders, waardoor ze gemakkelijker te dragen en te hanteren zijn, vooral bij langdurig gebruik. Kunststof opsteekladders kunnen lichter zijn dan aluminiumladders, maar dit kan variëren afhankelijk van het specifieke type kunststof en de constructie van de ladder.
Stabiliteit en draagvermogen Aluminium opsteekladders hebben over het algemeen een hoger draagvermogen en bieden een betere stabiliteit, vooral bij grotere hoogtes. Kunststof opsteekladders hebben mogelijk een lager draagvermogen en zijn mogelijk niet zo stabiel als aluminiumladders, vooral bij langere lengtes.
Onderhoud en duurzaamheid Aluminium opsteekladders zijn over het algemeen duurzaam, roestbestendig en vereisen minimaal onderhoud. Kunststof opsteekladders zijn vaak bestand tegen corrosie en roest, maar ze kunnen gevoeliger zijn voor krassen en beschadigingen door langdurig gebruik.

Hoe gebruik je veilig een opsteekladder?

Door veiligheidsrichtlijnen te volgen, kunt u op een verantwoorde manier een opsteekladder gebruiken en het risico op ongevallen verminderen. Hier is een praktisch overzicht van hoe veilig op een opsteekladder gewerkt kan worden:

1. Plaats de ladder op een stabiele ondergrond: Plaats de ladder op een stevige, vlakke ondergrond en vermijd oneffen terrein. Gebruik indien nodig een Dirks afhouder om te voorkomen dat de ladder wegglijdt. Het doel van een afhouder, of ladderstabilisator, is het verbeteren van de stabiliteit en het verminderen van het risico op ‘wiebelen’. Vooral wanneer de ladder op gladde of oneffen ondergronden wordt geplaatst. Afhouders kunnen worden gebruikt op verschillende soorten oppervlakken, zoals gras, grind, beton, tegels en asfalt, waardoor de ladder veelzijdiger wordt in verschillende werkomgevingen.

2. Positioneer de ladder correct: Gebruik de Eén-buiten-vier-regel om de juiste afstand tussen de ladder en de muur te bepalen. Zorg ervoor dat de ladder onder een hoek van ongeveer 75 graden staat voor optimale stabiliteit.

3. Vergrendel de ladder goed: Zorg ervoor dat alle vergrendelingsmechanismen op hun plaats zitten voordat je de ladder beklimt. Controleer of de treden stevig vergrendeld zijn en niet wiebelen.

4. Draag geschikte schoenen: Draag stevige, gesloten schoenen met antislipzolen om het risico op uitglijden te verminderen.

5. Gebruik de ladder niet boven het aangegeven maximale gewicht: Overbelast de ladder niet door meer gewicht te dragen dan de maximale capaciteit. Dit kan leiden tot structurele schade en het risico op vallen vergroten.

6. Gebruik de top van de ladder niet als opstapje: Stap niet op de bovenste twee sporten van de ladder. Gebruik de top van de ladder niet als opstapje, omdat dit het zwaartepunt van de ladder kan veranderen en het risico op kantelen vergroot.