Filters

Puntladders

4 producten

Puntladders bij Carel Lurvink

Bent u op zoek naar een puntladder? Carel Lurvink biedt puntladders van de merken Haca en Dirks. Een puntladder heeft twee massieve laddervoeten die idealiter bestand zijn tegen chemicaliën, oliën en weersinvloeden. Het bijzondere van een puntladder is dat de twee bomen of stijlen aan het einde van de ladder naar elkaar toe gaan en een punt vormen. Hierdoor kan men een puntladder beter tegen bepaalde voorwerpen aan zetten waar normale ladder niet tegenaangezet kunnen worden. Let hierbij op dat de punt niet kan wegglijden. Verder zorgen treden met een breed horizontaal stavlak ervoor dat u veilig en stabiel op de puntladder staat.

Tegenwoordig worden ladders voornamelijk van aluminium gemaakt. Aluminium is een erg resistent materiaal wat niet snel verouderd in tegenstelling tot andere materialen (zoals staal, hout of kunststof) die nog wel eens gebruikt worden voor de productie van ladders. Het nadeel van een metalen ladder is dat metaal warmte geleid wat erg vervelend kan zijn bij koud of warm weer.

Veel gestelde vragen over puntladder

Het is verstandig van te voren goed na te denken wat voor type ladder u wilt gebruiken. Hierbij moet met verschillende dingen rekening gehouden worden zoals:

Wordt de ladder eerder binnen of buiten gebruikt?

In het assortiment van Carel Lurvink kunt u ongecoate en gecoate trappen vinden. Een coat heeft een vuilafstotende werking en voorkomt corrosie van aluminium.

Leunt de ladder tegen een gebouw, boom, of iets anders?

Dit bepaald of u beter kunt gaan voor bijvoorbeeld en gewone rechte ladder of juist een puntladder. Dit worden ook wel steunladders genoemd. Als u nergens uw ladder tegen aan kunt leunen kunt u het beste gaan voor een vrijstaande schaarladder.

Wilt u vanaf de treden of eerder van een werkplatueau werken?

Als u vanaf een plateau wilt werken kunt u het beste gaan voor een trap als u op een niet al te grote hoogte moet werken. Als u op grotere hoogtes moet werken kunt u het beste gaan voor een platformladder. Een platformladder is een vrijstaande ladder en heeft zoals de naam al zegt boven een klein horizontaal platform.

Wordt de ladder prive of professioneel gebruikt?

In principe moeten alle ladders (ook voor de particuliere gebruiker) aan de EN-131 en het 'Besluit draagbaar klimmateriaal' van de Warenwet voldoen. Alle ladders kunnen dus zowel professioneel als zakelijk gebruikt worden. Echter zijn ladders die daarnaast ook nog aan de NEN-2484 norm voldoen meer geschikt voor professioneel en intensief gebruik.

Hoe hoog en hoe lang wil ik werken?

De werkhoogte hoort boven de stahoogte maar duidelijk onder de rijkhoogte te zijn. Op een goede hoogte hoeft de gebruiker zich niet uit te rekken om de maximale werkhoogte te bereiken. Als u langer moet werken kunt u het beste gaan voor bredere treden. Bredere treden zorgen ervoor dat u steviger op de trap staat.

Puntladder bestellen?

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.