Filters

Rechte ladders

3 producten

Dirks enkele rechte ladder 12 sports optrede 28cm gecoat
Dirks enkele rechte ladder 12 sports optrede 28cm gecoat
Dirks enkele rechte ladder 12 sports optrede 28cm gecoat
Dirks enkele rechte ladder 12 sports optrede 28cm gecoat
12 sports
14 sports
16 sports
8 sports
18 sports
10 sports
9 sports
Gecoat
Ongecoat
Dirks tweedelige optrekladder 2x16 gecoat
Dirks tweedelige optrekladder 2x16 gecoat
Gecoat
Ongecoat
2 x 16 treden
2 x 18 treden
2 x 20 treden

Rechte (enkele) ladders bestellen

Wat is een (enkele) rechte ladder?

De rechte of enkele ladder is de meest standaard en eenvoudige ladder die bestaat. Deze ladder bestaat uit slechts één enkel deel met een vaste lengte die niet verstelbaar is in hoogte.

Wat is de totale lengte van een enkele rechte ladder?

De totale lengte van een enkele rechte ladder van het merk Dirks met een optrede van 28 cm heeft de volgende hoogte bij verschillende aantallen treden of sporten:

28 optreden ≈ Totale lengte
8 treden ≈ 2.45 meter
10 treden ≈ 3.00 meter
12 treden ≈ 3.60 meter
14 treden ≈ 4.15 meter
16 treden ≈ 4.70 meter
18 treden ≈ 5.25 meter
20 treden   ≈ 5.80 meter
21 treden  ≈ 6.10 meter

Voor welke sector is de rechte ladder geschikt?

Enkele ladders, of rechter ladders, worden gebruikt voor diverse sectoren en zijn geschikt voor verschillende toepassingen omdat ze een eenvoudig ontwerp hebben. Dit zijn de sectoren waarin enkele ladders veel worden ingezet:

Bouwsector: In de bouwconstructie worden rechte ladders gebruikt als bouwladders voor verschillende taken. Bouwladders zijn handig bij het beklimmen van steigers en het bereiken van hoge gebouwen voor inspectie en reparatie.

Facilitair management: In kantoren, scholen, ziekenhuizen en andere openbare gebouwen worden enkele ladders gebruikt voor onderhoudsklussen zoals het vervangen van een lamp, het schoonmaken van ramen en het bereiken van opslagplekken. De Dirks enkele rechte ladder ongecoat is een handige en eenvoudige ladder bij binnen gebruik. Het is een praktisch ladder in bijvoorbeeld magazijnen of winkelcentra.

Huishouden en tuin werkzaamheden: Vanwege het simpele design worden enkele ladders vaak gebruikt voor taken in en rondom het huis. Voorbeelden van klussen zijn het sauzen van muren, het snoeien van bomen en heggen, het reinigen van dakgoten en het bereiken van hoge planken of opbergplaatsen in de garage. De Dirks enkele rechte ladder gecoat is beschikbaar in verschillende lengtes van 8 tot 18 treden. Door de gecoate eigenschap is deze ladder geschikt voor binnen en buiten gebruik. De coating voorkomt corrosie waardoor de ladder bestand is tegen vocht, regen en sneeuw. Een coating kan ook worden toegepast om de ladder te beschermen tegen krassen en schuren. Een coating is dus een beschermlaag tegen roestvorming en slijtage.

Brandweer en reddingsdiensten: Enkele ladder kunnen mogelijk ook gebruikt worden door brandweerlieden en reddingswerkers voor toegang tot verhoogde verdiepingen bij het bestrijden van brand, reddingsdiensten en evacuaties. Carel Lurvink is aanbieder van een Dirks enkele brandweerladder speciaal voor de brandweerdiensten.

Industriële sector: In fabrieken functioneren enkele ladders als gereedschap om toegang te verkrijgen tot machines, apparatuur te inspecteren en om andere reparatiewerkzaamheden uit te voeren.

Wat is de Nederlandse regelgeving rondom stabiliteitsbalken?
In Nederland zijn er geen specifieke regels die alleen betrekking hebben op stabiliteitsbalken voor ladders. Echter, het gebruik van ladders, inclusief stabiliteitsbalken, wordt gereguleerd door de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) en het Arbeidsomstandighedenbesluit (Arbobesluit). Deze wetten bevatten richtlijnen en voorschriften met betrekking tot het veilig gebruik van arbeidsmiddelen, waaronder dus ladders.

Enkele ladder kopen: assortiment bij Carel Lurvink

Wilt u een rechte ladder kopen? Carel Lurvink biedt enkele ladders in diverse soorten. Er zijn zowel gecoate als ongecoate varianten. De gecoate afwerking van de Dirks enkele rechte ladders biedt naast een professionele uitstraling, bescherming tegen corrosie en slijtage. Hierdoor blijft de ladder er goed uitzien, zelfs bij frequent gebruik, waardoor de ladder een langere levensduur heeft. De enkele ladders van Dirks zijn leverbaar als ladders van 2.5 meter tot ladders van 6 meter.