Filters

Reformladders

1 product

Dirks 2-delige reformladder gecoat 2x8
2 x 8 treden
2 x 12 treden
3 x 10 treden
3 x 12 treden
3 x 8 treden
3 x 14 treden
2 x 10 treden
2 x 14 treden
Gecoat
Ongecoat

Reformladder kopen

Wat is een reformladder?

De reformladder is een veelgebruikte ladder vanwege zijn flexibiliteit. Er zijn twee types: de 2-delige en de 3-delige reformladders, die beide kunnen worden uitgeschoven om hogere hoogtes te bereiken. Wat deze ladder extra praktisch maakt, is dat hij ingeschoven kan worden voor gemakkelijk transport en opslag. Met zijn A-stand kan hij zelfstandig worden gebruikt zonder dat hij tegen een muur hoeft te leunen, wat hem veelzijdig maakt en extra stabiel. Deze optie is handig bijvoorbeeld bij het bereiken van een hoogte in het midden van een grote vrije ruimte. Als je extra lengte nodig hebt, kun je de reformladder inzetten als een opsteekladder. Met de 3-delige reformladder kun je gemakkelijk hoogtes van meer dan 10 meter bereiken. Als je echter iets minder hoogte nodig hebt, is het handiger om te kiezen voor een 2-delige reformladder. Een bijkomend voordeel van de 2-delige ladder is dat hij kleiner is en daardoor ook lichter in gebruik. Bij Carel Lurvink bieden we Dirks reformladders gecoat en ongecoat. Deze twee typen zijn beschikbaar in diverse maten zoals 2-delig 2 x 14 en 3-delig 3x10.

Wat is de lengte van een reformladder?

De reformladders van Dirks zijn beschikbaar in een tweedelige en driedelige variant. We geven een handig overzicht met de totale lengtes van de verschillende soorten reformladders.

Reformladder - Totale lengte
Tweedelig 2x8 ≈ 4.15 meter
Tweedelig 2 x10 ≈ 5.25 meter
Tweedelig 2 x 12 ≈ 6.10 meter
Tweedelig 2 x 14 ≈ 7.25 meter

Driedelig 3 x 8 ≈ 5.85 meter
Driedelig 3 x 10 ≈ 7.00 meter
Driedelig 3 x 12  ≈ 8.65 meter
Driedelig 3 x 14 ≈ 10.05 meter

Wanneer kies je voor een tweedelige of driedelige reformladder?

Het maken van een keuze tussen een tweedelige en een driedelige ladder hangt af van de hoogte die bereikt moet worden, de mobiliteit van de ladder en de beschikbare opslagruimte.

Hoogte: Als je hogere hoogtes moet bereiken, zoals het werken aan daken van verschillende hoogtes of het bereiken van hogere verdiepingen, kan een driedelige reformladder handiger zijn. Driedelige ladders hebben over het algemeen een groter bereik en kunnen worden uitgeschoven tot grotere hoogtes dan tweedelige ladders.

Mobiliteit: Bij het regelmatig verplaatsen van de ladder van de ene naar de andere plek, bijvoorbeeld voor klussen in verschillende ruimtes van een gebouw op verschillende hoogtes, kan een 2-delige reformladder praktischer zijn vanwege zijn compactere vorm en lichter gewicht.

Opslagruimte: Een tweedelige reformladder neemt minder ruimte in beslag dan een driedelige. Bij weinig opslagruimte is de tweedelige variant dus een betere optie.

Stabiliteit: 3-delige reformladders beschikken over een extra sectie wat ervoor zorgt dat ze over het algemeen stabieler zijn dan 2-delige reformladders. Deze afweging is vooral belangrijk als op grote hoogtes gewerkt moet worden.

Wat is het voordeel van een reformladder ten opzichte van een standaard opsteekladder?

Het grootste verschil tussen een reformladder en een standaard opsteekladder is de veelzijdigheid en aanpasbaarheid die het biedt. Hier zijn enkele specifieke voordelen:

1. Ontwerp en veelzijdigheid: Een opsteekladder bestaat uit twee of drie secties die in elkaar geschoven kunnen worden om de ladder in lengte te verstellen. Een reformladder, daarentegen, heeft meerdere secties die afzonderlijk van elkaar kunnen worden uitgeschoven, waardoor het mogelijk is om de ladder in verschillende posities te kunnen gebruiken. Zoals een enkele ladder, een A-frame of een tweezijdige ladder. Dit maakt de reformladder multifunctioneel.

2. Compactheid en opslaggemak: Reformladders kunnen vaak compacter worden opgeborgen dan opsteekladders omdat ze volledig kunnen worden ingeschoven en kunnen worden omgezet in kleinere configuraties. Dit maakt ze handiger voor opslag en transport, vooral in voertuigen of krappe ruimtes.

Voor welke sector is de reformladder geschikt?

De reformladder is een veelzijdige ladder dat geschikt is voor verschillende sectoren vanwege zijn flexibiliteit, aanpasbaarheid en gebruiksgemak. Enkele sectoren waarin reformladders veel worden gebruikt zijn:

Bouwsector: Reformladders worden veel gebruikt in de bouwsector voor een breed scala aan taken, waaronder het werken op verschillende hoogtes, het bereiken van daken, het installeren van bekabeling, schilderwerk, en algemene onderhouds- en reparatiewerkzaamheden.

Facilitair management: In algemene faciliteiten zoals kantoren, scholen, ziekenhuizen, en commerciële gebouwen worden reformladders gebruikt voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden, wassen van ramen, vervangen van verlichting en andere facilitaire taken op verschillende hoogtes.

Brandweer en reddingsdiensten: Reformladders worden soms gebruikt door brandweerlieden en reddingswerkers voor toegang tot hogere verdiepingen bij brandbestrijding, reddingsoperaties, en evacuaties.

Industriële sector: In fabrieken en industriële omgevingen worden reformladders gebruikt voor toegang tot machines, inspectie van apparatuur, en andere onderhouds- en reparatietaken op hoogte.

Huis- en tuinsector: Reformladders zijn handig voor huishoudelijk gebruik, zoals het bereiken van hoge planken, het snoeien van bomen, het knippen van heggen, het reinigen van goten, en andere taken rondom het huis en de tuin.

Reformladder kopen?

Wilt u een reformladder kopen? Bij Carel Lurvink vindt u tweedelige en driedelige reformladders van het merk Dirks in verschillende hoogtes. We bieden ze zowel gecoat en ongecoat. De gecoate afwerking van de Dirks reformladder biedt naast een professionele uitstraling, bescherming tegen corrosie en slijtage. Hierdoor blijft de ladder er goed uitzien, ook bij regelmatig gebruik. Een ander belangrijke eigenschap van deze ladders is de ergonomische spreidbeveiliging. Hierdoor is de Dirks reformladder snel en stabiel in de spreidstand (A-stand), wat een veilige werkomgeving creëert. De reformladder kan worden uitgebreid met de Dirks nokhaak van aluminium. De nokhaak zorgt voor extra stabiliteit bij het bereiken van daken. Het is een accessoire dat specifiek wordt gebruikt in combinatie met reformladders. Een nokhaak is ontworpen met haken die over de nok van een dak passen en stevig vastklemmen, waardoor de ladder veilig kan worden gebruikt op bijvoorbeeld schuine daken zonder dat deze wegglijdt of verschuift.