Filters

Telescopische ladders

2 producten


Telescopische ladders bestellen?

Hoe werkt een telescoop ladder?

Telescoopladder zijn populair geworden onder zowel professionals als doe-het-zelvers.
Telescopische uitschuifladders zijn handige en multifunctionele ladders die snel en flexibel kunnen worden gebruikt voor verschillende taken. Deze ladders zijn voorzien van een telescopisch systeem, wat betekent dat je de ladder eenvoudig kunt uitschuiven naar de gewenste werkhoogte. Telescoopladders bestaan uit meerdere secties die in elkaar schuiven, het systeem komt overeen met de werking van de buizen van een verrekijker, vandaar ook de naam. Deze secties worden uit- of ingetrokken met behulp van vergrendelingsmechanismen om de lengte naar wens aan te passen. Of je nu de ladder helemaal wilt uitschuiven of slechts gedeeltelijk, het is beide mogelijk. Hierdoor is hij niet alleen geschikt als ladder, maar ook als trap, wat hem bijzonder veelzijdig maakt.

Wat is de lengte van een telescopische ladder?

De maximale uitschuiflengte van een telescopische ladder varieert afhankelijk van het specifieke model en de fabrikant. Over het algemeen kunnen telescopische ladders worden uitgeschoven tot een lengte die voldoende is om de gewenste werkhoogte te bereiken voor de meeste taken. Telescoop ladders zijn dus beschikbaar in diverse formaten. Bij Carel Lurvink vindt u bijvoorbeeld de Altrex telescoop ladder 1x13 die bij volledig uitschuiven een lengte heeft van 4.84 meter.

Wat zijn de voordelen van een telescopische ladder ten opzichte van een enkele rechte ladder?

Verstelbaarheid: Bij uitstek is het grootste voordeel van een telescoopladder de flexibele verstelbaarheid. Je kunt de ladder uittrekken tot bijna exact de gewenste hoogte. Dit in tegenstelling tot een enkele standaard ladder, die een vaste lengte heeft.

Gebruiksgemak: Telescoopladders hebben een compact formaat en een lichtgewicht ontwerp, hierdoor zijn ze ideaal om te vervoeren en op te bergen.

Veiligheid: Veel telescopische ladders zijn uitgerust met functies zoals vergrendelingsmechanismen en antislipvoeten, wat zorgt voor extra stabiliteit en veiligheid tijdens gebruik.

Multifunctionaliteit: Telescopische ladders kunnen worden gebruikt als rechte ladders, maar ook als trapladders door slechts een deel van de ladder uit te schuiven. Hierdoor zijn ze zeer veelzijdig en geschikt voor verschillende taken en projecten.

Voor welke sector is de telescopische ladder geschikt?

Telescopische ladders worden ingezet bij een breed scala aan sectoren vanwege de multifunctionaliteit en flexibiliteit. We geven voorbeelden van enkele sectoren waarin ze veel worden gebruikt:

Bouw en constructie: Bouwvakkers en aannemers maken gebruik van telescoop ladders voor taken zoals schilderen, reparaties, installatie van verlichting en andere monteer gerelateerde klussen op bouwplekken.

Onderhoud en reparatie: Huishoudens en klusjesmannen gebruiken de telescoop ladders voor meer alledaagse huishoudelijke doelen, zoals het afstoffen van hoge kasten, het vervangen van een lamp of het sauzen van muren.

Tuinbouw en tuinonderhoud: Tuiniers en landschapsarchitecten gebruiken telescopische ladders voor het snoeien van bomen, het plukken van fruit, het verzorgen van hoge planten en andere tuinwerkzaamheden die hoogte vereisen.

Opslag en logistiek: Magazijnmedewerkers en logistiek personeel gebruiken telescopische ladders voor het bereiken van hoge opslagrekken, het laden en lossen van vracht en andere taken in magazijnen en distributiecentra.

Telescoop ladder kopen: assortiment bij Carel Lurvink

Bij Carel Lurvink vindt u de Altrex telescoopladder 1x13, een veelzijdige ladder met een uitgeschoven lengte van 4.84 meter en een opberglengte van máár 95 cm. Het is een stevig en robuust, en toch gemakkelijk en compact op te bergen ladder. Eenvoudig uitschuifbaar naar de gewenste hoogte en vervolgens weer eenvoudige in te klappen voor opslag.

De Waku Professionele telescopische vouwladder biedt veelzijdigheid en gemak, waardoor het een ideale keuze is voor verschillende klussen. Deze ladder kan worden gebruikt als zowel ladder als trap, en kan worden aangepast aan verschillende posities en hoogtes, waardoor het vervangen van meerdere types ladders overbodig wordt.

Wat betreft de technische specificaties, de Waku ladder is verkrijgbaar met verschillende aantallen sporten: 4x3, 4x4 en 4x6. Elke trede is instelbaar, waardoor altijd de juiste lengte bereikt kan worden. Dankzij de ergonomische grip, vlakke horizontale treden, zelfblokkerende scharnier en het gemakkelijk transporteerbare ontwerp is deze ladder ideaal om op trappen te werken. Bovendien voldoet de Waku ladder aan de NEN 2484 / EN 131 norm, wat garant staat voor kwaliteit en veiligheid.

Hoe werk je veilig met een telescopische ladder?

Door veiligheidsrichtlijnen te volgen, kunt u op een verantwoorde manier een telescoopladder gebruiken en het risico op ongevallen verminderen. Hier is een praktisch overzicht van hoe veilig op een telescopische ladder gewerkt kan worden:

1. Plaats de ladder op een stabiele ondergrond: Plaats de ladder op een stevige, vlakke ondergrond en vermijd oneffen terrein. Gebruik indien nodig een antislipmat of rubberen voetjes onderaan de ladder voor extra stabiliteit.

2. Positioneer de ladder correct: Gebruik de Eén-buiten-vier-regel om de juiste afstand tussen de ladder en de muur te bepalen. Zorg ervoor dat de ladder onder een hoek van ongeveer 75 graden staat voor optimale stabiliteit.

3. Vergrendel de ladder goed: Zorg ervoor dat alle vergrendelingsmechanismen op hun plaats zitten voordat je de ladder beklimt. Controleer of de treden stevig vergrendeld zijn en niet wiebelen.

4. Draag geschikte schoenen: Draag stevige, gesloten schoenen met antislipzolen om het risico op uitglijden te verminderen.

5. Gebruik de ladder niet boven het aangegeven maximale gewicht: Overbelast de ladder niet door meer gewicht te dragen dan de maximale capaciteit. Dit kan leiden tot structurele schade en het risico op vallen vergroten.

6. Gebruik de top van de ladder niet als opstapje: Stap niet op de bovenste twee sporten van de ladder. Gebruik de top van de ladder niet als opstapje, omdat dit het zwaartepunt van de ladder kan veranderen en het risico op kantelen vergroot.