Filters

Plamuurmessen

16 producten

Bent u op zoek naar plamuurmessen van hoge kwaliteit voor uw schilderwerk? Bij Carel Lurvink vindt u een uitgebreid assortiment plamuurmessen van de gerenommeerde merken CaluPaint en Walkron-Werkzeuge. Onze collectie omvat diverse modellen, waaronder het Duitse model en het Engelse model, die elk zijn ontworpen voor specifieke toepassingen en optimale prestaties. Of u nu scheuren wilt vullen, oppervlakken wilt gladmaken of reparatiewerkzaamheden wilt uitvoeren, onze plamuurmessen bieden de precisie en duurzaamheid die u nodig heeft. Ontdek ons assortiment en kies voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van Carel Lurvink voor al uw schilderprojecten.

Japans plamuurmes set 4st
Plamuurmes RVS 40mm
40 mm
60 mm
80 mm
100 mm
120 mm

Wat is een plamuurmes?

Plamuurmessen hebben diverse afmetingen maar elk mes bestaat uit een plat stuk staalplaat met een handvat. Een plamuurmes wordt veel gebruikt door schilders om gaten in muren of vloeren met plamuur of een ander egalisatiemiddel te vullen zodat de muur of vloer weer mooi glad is voordat het schilderen begint. Met de juiste plamuurmessen wordt de onderlaag weer spiegelglad. Let wel op dat plamuren alleen voor kleine gaatjes bedoeld is; voor gaten groter dan 1 tot 2 mm kunt u het beste een houtvuller of andere vuller gebruiken.

Type plamuurmessen

Plamuren is een hele kunst. Daarom adviseren wij u graag over de verschillende plamuurmessen in ons assortiment. Voor het plamuren van een houten vloer gebruikt men bijvoorbeeld een ander mes dan voor het vullen van een muur. Meestal wordt voor plamuurwerk twee plamuurmessen gebruikt: één voor het eigenlijke plamuurwerk en één groter mes als spaarblad. Zo wordt de plamuur bij elkaar en in beweging gehouden.

Engels plamuurmes

Een goed Engels plamuurmes Een hoogwaardig Engels plamuurmes onderscheidt zich door zijn constructie. Het begint met een dik stalen blad bij het handvat (heft) en wordt geleidelijk dunner naar het uiteinde toe. Deze graduele overgang in dikte maakt het Engelse plamuurmes buigzaam en flexibel.

Een kenmerk dat specifiek is voor Engelse plamuurmessen is de metalen pen die door het handvat loopt en aan het uiteinde van het handvat zichtbaar is.

Dankzij zijn eigenschappen, zoals flexibiliteit en veerkracht, is het Engelse plamuurmes uitstekend geschikt voor het aanbrengen en gladstrijken van verschillende soorten plamuurmaterialen, zoals klassieke plamuur, lakplamuur, acrylplamuur, polyesterplamuur en epoxyplamuur.

Duitse plamuurmes

Een Duits plamuurmes onderscheidt zich door zijn stugge blad en een handvat vervaardigd uit beukenhout in vergelijking met zijn Engelse tegenhanger. Het metalen blad van een Duits plamuurmes is doorgaans dikker dan dat van een Engels exemplaar, wat resulteert in een minder flexibel gereedschap.

Een belangrijk voordeel van het Duitse plamuurmes is dat het over het algemeen aanzienlijk voordeliger is dan zijn Engelse equivalent. Hierdoor wordt het Duitse mes vaak gebruikt als een budgetvriendelijk alternatief naast een hoogwaardig Engels plamuurmes.

Japanse plamuurmes

Japanse plamuurmessen of ook wel japanse spatels genoemd, staan bekend om hun rechthoekig blad. Deze plamuurmessen worden vaak in een set verkocht om zo voor iedere situatie bruikbaar te zijn. Deze plamuurmessen hebben een smalle handvat waarmee het mes op verschillende manieren kan worden vastgehouden. Door het rechthoekig ontwerp van het blad is deze stijl plamuurmes uitstekend te gebruiken bij het afmaken van hoekjes. Een ander kenmerk van de Japanse plamuurmes is de flexibiliteit die het blad bezit. Dit maakt het mes een geschikt gereedschap voor plamuren maar ook voor andereklussen zoals behangen.

Plamuurmessen bestellen?

Carel Lurvink biedt messen met bladlengtes van 2 cm tot 25 cm. Ook zijn ze er met kunststof handvat grip die makkelijker schoon te maken zijn en verstelbaar. Uiteraard biedt Carel Lurvink uitsluitend hoogwaardige kwaliteit.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.