Filters

Plamuurmessen

16 producten

40 mm
60 mm
80 mm
100 mm
120 mm

Plamuurmes

Plamuurmessen hebben diverse afmetingen maar elk mes bestaat uit een plat stuk staalplaat met een handvat. Een plamuurmes wordt veel gebruikt door schilders om gaten in muren of vloeren met plamuur of een ander egalisatiemiddel te vullen zodat de muur of vloer weer mooi glad is voordat het schilderen begint. Met de juiste plamuurmessen wordt de onderlaag weer spiegelglad. Let wel op dat plamuren alleen voor kleine gaatjes bedoeld is; voor gaten groter dan 1 tot 2 mm kunt u het beste een houtvuller of andere vuller gebruiken.

Type plamuurmessen

Plamuren is een hele kunst. Daarom adviseren wij u graag over de verschillende plamuurmessen in ons assortiment. Voor het plamuren van een houten vloer gebruikt men bijvoorbeeld een ander mes dan voor het vullen van een muur. Meestal wordt voor plamuurwerk twee plamuurmessen gebruikt: één voor het eigenlijke plamuurwerk en één groter mes als spaarblad. Zo wordt de plamuur bij elkaar en in beweging gehouden.

Engels plamuurmes

Een goed Engels plamuurmes begint met een dikke stalen blad bij het handvat (heft) en wordt steeds dunner. Hierdoor is een Engels mes soepel en veerkrachtig. Veel plamuurmessen lijken op Engelse maar alleen een Engelse heeft een metalen pen die door het handvat loopt en aan het uiteinde van het handvat zichtbaar is. Het Engelse plamuurmes is dus een ideaal plamuurmes voor het verwerken van diverse soorten plamuur zoals klassieke plamuur, lakplamuur, acrylplamuur, polyesterplamuur en epoxyplamuur.

Duitse plamuurmes

Een Duits plamuurmes heeft een nogal stug blad en een beukenhouten heft (handvat). Het metaalblad is een stuk dikker dan die van een Engelse  waardoor een Duitse een stuk minder soepel is. Het voordeel van een Duits mes is dat hij een stuk goedkoper is. Hierdoor wordt een Duitse vaak als spaarblad naast een goede Engelse gebruikt.

Carel Lurvink biedt messen met bladlengtes van 2 cm tot 25 cm. Ook zijn ze er met kunststof handvat grip die makkelijker schoon te maken zijn en verstelbaar. Uiteraard biedt Carel Lurvink uitsluitend hoogwaardige kwaliteit.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren