Filters

Slijpmoppen

2 producten

Slijpmop

Doorgaans schuurt men om ruwe oppervlakten gladder te maken of om voorbereidingen te treffen voor verfen of lakken. Zo kunt u schuren om oude verflagen of roest te verwijderen of om juist de ondergrond een beetje op te ruwen. Zo kunnen nieuwe lagen verf of lak zich beter hechten. Een slijp mop een een soort wiel waar schuurpapier, in kleine vierkanten, haaks op is bevestigd. Hierdoor kunnen de flappen gemakkelijk schuren in combinatie met bijvoorbeeld een boor. De slijp mop is uitstekend te gebruiken op oneven oppervlakten.

Waarom een slijpmop?

Slijpmoppen worden in verschillende situaties en vakgebieden gebruikt vanwege hun veelzijdigheid en effectiviteit bij het bewerken en afwerken van materialen. In de metaalbewerkingsindustrie, bijvoorbeeld, spelen ze een cruciale rol in het proces van het verwijderen van bramen, het elimineren van roest en het polijsten van metalen onderdelen. Deze gereedschappen dragen bij aan de productie van nauwkeurige en hoogwaardige producten door een gladde en uniforme afwerking van metalen componenten te garanderen.

In de houtbewerkingssector zijn slijpmoppen eveneens onmisbaar. Ze worden gebruikt voor het schuren en gladmaken van houten oppervlakken, waarbij ze onregelmatigheden verwijderen en hout voorbereiden voor verdere afwerking. Deze toepassing van slijpmoppen leidt tot de creatie van elegante en gepolijste houten meubels, vloeren en decoratieve elementen die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Het gebruik van slijpmoppen in zowel de metaalbewerking als de houtbewerking draagt bij aan verbeterde kwaliteit en precisie in deze vakgebieden.

Materialen

Schuurpapier bestaat dan ook in de regel uit scherpe kantige deeltjes bestaande in verschillende fijnheden (later genoemd: korrel) van diverse harde stoffen. De verschillende "korrels" worden gebruikt om een bepaald ruw oppervlakte gladder te maken of het weg halen van overbodige resten van verf of lak. Zo begint met doorgaans met een grotere korrel, dit houdt dat het nummer van de korrel kleiner is en dat er grotere harde stofdelen op het schuurpapier zit. Wanneer het schuurpapier korrel 24 of 40 heeft is het een grove structuur, 600 of 1.000 korrel is erg fijn. Tegenwoordig is het mogelijk om tot 12.000 te verkrijgen. Deze, fijne korrels, worden voornamelijk gebruikt in de metaalindustrie.

Schuurmanieren

Het wordt over het algemeen geadviseerd om meerdere malen te schuren. Eerst met een grove korrel, waarna een middel grove korrel en eindigen met een fijne korrel. U kan tevens kiezen tussen zowel droog als nat schuren. Voordelen van nat schuren zijn dat u minder last heeft van stof als dat het een gladdere afwerking geeft. Wanneer u droog schuurt komen er veel stofdeeltjes vrij, bijvoorbeeld van hardhout, deze kunnen erg schadelijk zijn voor uw luchtwegen. Daarom kunt u het beste werken met een schuurmachine die een stofzak heeft. Voor extra bescherming adviseerd Carel Lurvink u een stofmasker te gebruiken.

Slijpmop bestellen?

In het assortiment van Carel Lurvink vindt u slijpmoppen van Klingspor. zoals de KM 613 of de NFS 600. Deze zijn in diverse maten te verkijgen en in korrel 60 en korrel 80. Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.