Filters

Schuurpapier & schuurpads

49 producten

Op zoek naar het beste schuurpapier en schuurpads voor uw schilderwerk? Bij Carel Lurvink bieden wij een uitgebreid assortiment van topmerken zoals 3M, Sia en Klingspor. Deze merken staan garant voor hoogwaardige schuurmaterialen die zorgen voor een gladde en egale afwerking van uw projecten. Of het nu gaat om het schuren van hout, metaal of kunststof, ons schuurpapier en onze schuurpads bieden de duurzaamheid en precisie die u nodig heeft. Ontdek ons assortiment en kies voor kwaliteit en betrouwbaarheid bij Carel Lurvink.

3M Fre-cut schuurpapier 23x28cm P320

Stroken en vellen

Doorgaans wordt schuurpapier gebruikt om ruwe oppervlakten gladder te maken of om voorbereidingen te treffen voor verfen of lakken. Zo kunt u schuren om oude verflagen of roest te verwijderen of om juist de ondergrond een beetje op te ruwen. Zo kunnen nieuwe lagen verf of lak zich beter hechten.

Schuurstroken

Schuurstroken zijn handige schuurmaterialen die beschikbaar zijn in verschillende vormen en formaten om aan diverse schuurbehoeften te voldoen. Ze zijn verkrijgbaar als volledige stroken en vellen, wat handig is voor grotere oppervlakken of specifieke klussen. De vellen kunnen bovendien worden geknipt in aangepaste vormen, waardoor precisie mogelijk is bij het schuren van complexe of onregelmatige oppervlakken.

Naast de mogelijkheid om zelf vormen te knippen, zijn er ook kant-en-klare schuurstroken beschikbaar, zoals deltastroken. Deze hebben vaak een driehoekige vorm en zijn ideaal voor het bereiken van hoeken en krappe ruimtes waar standaard schuurmaterialen moeilijker toepasbaar zijn. Of het nu gaat om het gladmaken van hout, het voorbereiden van oppervlakken voor afwerking, of het schuren van moeilijk bereikbare plekken, schuurstroken bieden flexibiliteit en veelzijdigheid in verschillende schuurprojecten.

Schuurpads en -sponzen

Schuurpads en schuursponzen zijn beide waardevolle gereedschappen voor verschillende klussen. Schuurpads, gemaakt van schuurmaterialen zoals schuurpapier, passen zich flexibel aan oppervlakken aan en zijn ideaal voor taken zoals hout- en metaalbewerking. Met verschillende korrelgroottes bieden ze zowel grove als fijne schuurmogelijkheden, waardoor ze geschikt zijn voor diverse toepassingen, van ruw schuren tot het voorbereiden van oppervlakken voor verf of polish.

Schuursponzen, aan de andere kant, vormen een handige combinatie van een spons en schuurmateriaal. Met een schuurzijde variërend in korrelgrootte, zijn ze effectief bij het verwijderen van hardnekkige vlekken en roest van verschillende oppervlakken. Dankzij hun herbruikbaarheid zijn schuursponzen duurzaam en geschikt voor dagelijkse schoonmaaktaken, zoals het reinigen van pannen, keukengerei en badkamertegels. Beide gereedschappen bieden flexibele oplossingen voor schuur- en schoonmaakklussen, maar het is essentieel om zorgvuldig te werk te gaan om schade aan de materialen te voorkomen.

Materialen

Schuurpapier bestaat dan ook in de regel uit scherpe kantige deeltjes bestaande in verschillende fijnheden(later genoemd: korrel) van diverse harde stoffen. Zoals bijvoorbeeld, granaat, glas, amaril of carborundum gelijmd op papier of linnen. De verschillende "korrels" worden gebruikt om een bepaald ruw oppervlakte gladder te maken. Zo begint met doorgaans met een grotere korrel, dit houdt dat het nummer van de korrel kleiner is en dat er grotere harde stofdelen op het schuurpapier zit.
Wanneer het schuurpapier korrel 40 of 60 heeft is het een grove structuur, 600 of 1.000 korrel is erg fijn. Deze, fijne korrels, worden voornamelijk gebruikt in de metaalindustrie.

Schuurmanieren

Het wordt over het algemeen geadviseerd om meerdere malen te schuren. Eerst met een grove korrel, waarna een middel grove korrel en eindigen met een fijne korrel. U kan tevens kiezen tussen zowel droog als nat schuren. Voordelen van nat schuren zijn dat u minder last heeft van stof als dat het een gladdere afwerking geeft. Wanneer u droog schuurt komen er veel stofdeeltjes vrij, bijvoorbeeld van hardhout, deze kunnen erg schadelijk zijn voor uw luchtwegen. Daarom kunt u het beste werken met een schuurmachine die een stofzak heeft. Voor extra bescherming adviseerd Carel Lurvink u een stofmasker te gebruiken.

Bij Carel Lurvink

In het assortiment van Carel Lurvink kunt u diverse schuurstroken en -vellen vinden. Zo kunt u bijvoorbeeld schuursponsen krijgen, waterproof schuurvellen, schuurbanden of schuurvellen voor schuurmachines. Deze zijn verkrijgbaar van 6 verschillende merken waaronder, Klingspor, Zilverblank, 3M, & Sia. De grove verschilt tussen korrel 40 en korrel 2.000 en in diverse maten.

Stroken en vellen bestellen?

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.