Filters

Schuurpapier op rol

31 producten

Schuurpapier rood 120mm x 4,5mtr rood korrel 180
korrel 180
korrel 150
korrel 120
korrel 80
korrel 60

Schuurpapier op rol bestellen

Waarvoor gebruikt u schuurpapier?

Doorgaans wordt schuurpapier gebruikt om ruwe oppervlakten gladder te maken of om voorbereidingen te treffen voor verfen of lakken. Zo kunt u schuren om oude verflagen of roest te verwijderen of om juist de ondergrond een beetje op te ruwen. Zo kunnen nieuwe lagen verf of lak zich beter hechten.

Schuurlinnen

Schuurlinnen is een schuurmateriaal dat bestaat uit een flexibele drager van linnen, waaraan schuurkorrels zijn bevestigd. In tegenstelling tot traditioneel schuurpapier, dat vaak op papierbasis is, biedt schuurlinnen een duurzamere en robuustere structuur. Het linnen zorgt voor een sterke basis die bestand is tegen scheuren en slijtage, wat resulteert in een langere levensduur van het schuurmateriaal. Bovendien biedt schuurlinnen een consistente schuurprestatie en is het uitermate geschikt voor grovere schuurklussen waarbij stevigheid van essentieel belang is. Kortom, schuurlinnen onderscheidt zich door zijn duurzaamheid en betrouwbaarheid in vergelijking met traditioneel schuurpapier.

Schuurmaterialen

Schuurpapier bestaat dan ook in de regel uit scherpe kantige deeltjes bestaande in verschillende fijnheden(later genoemd: korrel) van diverse harde stoffen. Zoals bijvoorbeeld, granaat, glas, amaril of carborundum gelijmd op papier of linnen. De verschillende "korrels" worden gebruikt om een bepaald ruw oppervlakte gladder te maken. Zo begint met doorgaans met een grotere korrel, dit houdt dat het nummer van de korrel kleiner is en dat er grotere harde stofdelen op het schuurpapier zit.
Wanneer het schuurpapier korrel 40 of 60 heeft is het een grove structuur, 240 of 320 korrel is erg fijn. Deze, fijne korrels, worden voornamelijk gebruikt in de metaalindustrie.

Schuurmanieren

Het wordt over het algemeen geadviseerd om meerdere malen te schuren. Eerst met een grove korrel, waarna een middel grove korrel en eindigen met een fijne korrel. U kan tevens kiezen tussen zowel droog als nat schuren. Voordelen van nat schuren zijn dat u minder last heeft van stof als dat het een gladdere afwerking geeft. Wanneer u droog schuurt komen er veel stofdeeltjes vrij, bijvoorbeeld van hardhout, deze kunnen erg schadelijk zijn voor uw luchtwegen. Daarom kunt u het beste werken met een schuurmachine die een stofzak heeft. Voor extra bescherming adviseerd Carel Lurvink u een stofmasker te gebruiken.

Bij Carel Lurvink

In het assortiment van Carel Lurvink vindt u diverse schuurpapier/schuurlinnen rollen. U kunt kiezen uit verschillende merken waaronder, Klingspor, 3M of Sia. Deze zijn te verkrijgen in diverse grove, 40, 60, 80, 100, 120, 150, 180, 220, 240 en 320. Velen zijn ook in diverse maten te verkrijgen. Ook kunt u hier terecht voor speiciale schuurschijven, schuurbanden of schuurpads.

Schuurpapier of -linnen bestellen?

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.