Filters

Schuurmaterialen

177 producten

De oplossing voor ieder ruw oppervlak

Ruwe oppervlaktebehandelingen vragen uitstekende schuurmaterialen. Carel Lurvink biedt u een zeer ruim assortiment schuurmaterialen zodat u elke klus kunt klaren.
Schilder of hout werk? Staal of kunststof? Elk type oppervlak is behandelbaar en voor elk toepassingsgebied hebben wij de best passende oplossing.
Denk daarbij aan schuurpapier of schuursponzen in diverse soorten en maten maar ook slijpmoppen, slijpschijvenpolijstpasta en attributen en toebehoren om ergonomisch te werken.

Materialen

Schuurmaterialen bestaan in de regel uit scherpe kantige deeltjes bestaande in verschillende fijnheden (korrel) van diverse harde stoffen. Zoals bijvoorbeeld, granaat, glas, amaril of carborundum gelijmd op papier of linnen. De verschillende "korrels" worden gebruikt om een bepaald ruw oppervlakte gladder te maken. Zo begint u doorgaans met een grotere korrel, dit houdt dat het nummer van de korrel kleiner is en dat er grotere harde stofdelen op bijvoorbeeld het schuurpapier zit.
Wanneer het schuurmateriaal korrel 24 of 40 heeft is het een grove structuur, 600 of 1.000 korrel is erg fijn. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om tot 12.000 te verkrijgen. Deze enorm fijne korrels worden voornamelijk gebruikt in de metaalindustrie.

Schuurmanieren

Het wordt over het algemeen geadviseerd om meerdere malen te schuren. Eerst met een grove korrel, waarna een middel grove korrel en eindigen met een fijne korrel. U kan tevens kiezen tussen zowel droog als nat schuren. Voordelen van nat schuren zijn dat u minder last heeft van stof als dat het een gladdere afwerking geeft. Wanneer u droog schuurt komen er veel stofdeeltjes vrij, bijvoorbeeld van hardhout, deze kunnen erg schadelijk zijn voor uw luchtwegen. Daarom kunt u het beste werken met een schuurmachine die een stofzak heeft. Voor extra bescherming adviseerd Carel Lurvink u een stofmasker te gebruiken.

Wilt u meer weten welke schuuroplossing perfect is voor uw situatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of bel 053 - 434 43 43.