Filters

Verfkrabbers

8 producten

Hoe gebruik je een verfkrabber?

Met een verfkrabber verwijdert u oude verfresten door over het oppervlak te schrapen. Door de oude verflaag eerst van het oppervlak af te schrapen, maakt u de ondergrond weer glad voor het aanbrengen van een nieuwe verflaag. Zorg ervoor dat u altijd scherpe verfkrabbers gebruikt. Met scherp gereedschap heeft u de minste kans op beschadigingen die u later weer moet repareren. Let er daarnaast op dat u de verfkrabber altijd recht op het hout zet. Ook zo voorkomt u beschadigingen die u later weer moet opvullen met plamuur. Probeer de oude verflaag te verhitten met een (verf)föhn als het niet lukt om deze netjes te verwijderen. Door de warmte zal de verf veel makkelijker loslaten. Niet iedereen heeft een verfföhn in bezit, maar het gebruik van een afbijtmiddel is dan een uitstekend alternatief.

Bij objecten met veel hoekjes, zoals deuren en kozijnen, zien we vaak dat het lastig is om de oude verflaag uit de hoeken te verwijderen. Wij raden u aan om deze lastige hoekjes ook een keer te behandelen met afbijtmiddel. Laat het afbijtmiddel goed intrekken en probeer de losgekomen verfresten daarna voorzichtig met een verfkrabber te verwijderen voor een optimaal eindresultaat. Tot slot kunt u het oppervlak ontvetten en een keer goed schuren, waarna u het weer netjes kunt schilderen.

Soorten verfkrabbers

Carel Lurvink biedt u een ruim assortiment kwalitatief goede verfkrabbers. De klassieke, driehoekige verfkrabber wordt het meest gebruikt voor het verwijderen van verflagen. De drie hoeken van de krabber zorgen ervoor dat bijna ieder hoekje of kiertje van een deur of kozijn goed te bereiken is. Een huisjesvormige verfkrabber heeft twee verschillende hoeken, waardoor u de meest lastige hoeken goed weet te bereiken. Een ovale verfkrabber is aan de ene kant eivormig en heeft aan de andere kant een scherpe punt. Deze combinatie van vormen maakt de krabber ook erg geschikt voor oppervlakken met rondingen. Daarnaast biedt Carel Lurvink een assortiment precisiekrabbers. Deze werken op een soortgelijke manier als een ijskrabber. Met deze precisieschrapers schraapt u zeer nauwkeurig verf, lijm, hout, metaal, beton, vernis en roest.

Glaskrabber

Naast verfkrabbers biedt Carel Lurvink ook glaskrabbers aan. Deze handige gereedschappen zijn speciaal ontworpen voor het verwijderen van vuil, verfresten en stickers van glazen oppervlakken. Ze hebben een scherp mesje dat voorzichtig over het glas kan worden geschoven om ongewenste verontreinigingen te verwijderen zonder het glas te beschadigen. Glaskrabbers zijn veelzijdige hulpmiddelen en worden vaak gebruikt in commerciële en huishoudelijke schoonmaakklussen, waardoor ramen en glazen deuren er weer als nieuw uitzien.

Verfkrabber bestellen?

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.