Filters

Afsteekmessen

5 producten

Afsteekmessen

Met een afsteekmes wordt het verwijderen van oude verflagen, behang of vloerbedekking een eenvoudige klus. Ook het verwijderen van oneffenheden op de muur of vloer, zoals lijm- en verfresten, is met een afsteekmes een eenvoudig karwei. Alle afsteekmessen in ons assortiment hebben een comfortabel houten handvat en een sterk en scherp stalen blad. Ons CaluPaint kwalitatief hoogwaardige afsteekmes is hierdoor ook erg geschikt voor de wat zwaardere klussen. Daarnaast bieden we afsteekmessen met gehard blad. Deze zijn sterker en blijven langer scherp. Alle verkrijgbare afsteekmessen bij Carel Lurvink zijn 5 of 7 centimeter breed.

Over het afsteekmes

Op het eerste gezicht lijkt een afsteekmes veel op een plamuurmes, maar er zit wel degelijk verschil tussen beide gereedschappen. Het stalen blad van een afsteekmes is dikker en minder soepel dan dat van een plamuurmes. Doordat het blad minder verend is, is een afsteekmes bij uitstek geschikt voor het verwijderen van oude verflagen, nadat deze zijn behandeld met een verfafbrander of afbijtmiddel. Daarnaast is een afsteekmes ideaal voor het verwijderen van oud behang of tapijt. Wanneer u behang wilt afsteken, raden we aan om het behang eerst vochtig te maken met warm water. Hierdoor wordt het behang zachter en gaat het afsteken een stuk makkelijker. Een afsteekmes is ook handig voor het verwijderen van oneffenheden op de muur, zoals verf- en lijmresten.

Behang afsteekmes

Een behangafsteekmes is een handig gereedschap dat speciaal is ontworpen voor het verwijderen van behang. Het bestaat uit een scherp, plat mesblad dat aan een handvat is bevestigd. Dit gereedschap maakt het verwijderen van behang aanzienlijk gemakkelijker en efficiënter. Het mes wordt onder de rand van het behang geschoven om het los te maken, waardoor het gemakkelijk van de muur kan worden verwijderd.

Naast het verwijderen van behang kan een behangafsteekmes ook handig zijn voor andere taken, zoals het afsnijden van overtollig behang rond hoeken en randen. Het gebruik van een behangafsteekmes bereidt het oppervlak voor op herbehangen of schilderen, waardoor een glad en schoon canvas ontstaat voor verdere afwerking. Dit maakt behangafsteekmessen een handig gereedschap bij renovatie- en opknapprojecten, waarbij het snel en effectief verwijderen van oud behang van essentieel belang is voor het bereiken van een professionele afwerking.

Professionele afsteekmessen online bestellen of met advies?

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.