Filters

Ontluchtingsrollers

12 producten

Ontluchtingsrollers

Ontluchtingsrollers kunt u langzaam door coating of egaline halen, om zo een betere verdeling te verkrijgen en eventuele luchtbellen te laten verdwijnen. Ze worden ook wel een prikrol genoemd. De rollers verwijderen de luchtopname bij epoxy en polyester vloercoatings. Ze worden dus toegepast om vloeren te ontluchten, maar bijvoorbeeld ook om lamineerhars (afkomstig van boten) te repareren. Er zijn verscheidene toepassingen. Bij Carel Lurvink vindt u daarom een breed assortiment met diverse ontluchtingsrollers van verschillende materialen en meerdere maten. Zo bieden wij ontluchtingsrollers die gemaakt zijn van aluminium, metaal, hdpe, polyethyleen of bijvoorbeeld teflon. Hierbij leggen wij u op elke productpagina uit waarvoor ze het beste dienen.

Diverse ontluchtingsrollers

HDPE is een unieke kunststof soort, door de uiterst lange levensduur, brede inzetbaarheid, lage kostprijs én minimale milieubelasting. Het is dus één van de meest duurzame kunststoffen dat gemaakt wordt. U kunt dit materiaal ook aan de oude naam Thyleen herkennen. Wij bieden u ontluchtingsrollers met HDPE schijven voor optimale verwijdering van luchtopname en een evenwichtige verdeling. Deze rollers bestaan dus ook uit het materiaal polyethyleen (ook wel PE): de meest gebruikte kunststof. HD staat voor High Density, waardoor we u dus optimale verdeling en luchtvrije coatings kunnen garanderen met deze rollers.

Aluminium rollers zijn met name geschikt voor lamineerwerkzaamheden en het ontluchten van glasvezel en glasvezel-laminaat. Ook helpt het polyesterhars, koolstof en aramide vezelmaterialen te egaliseren en ontluchten. Deze werkzaamheden moeten uitgevoerd worden voordat het laminaat is uitgehard. Wij bieden u aluminium ontluchtingsrollers met beugel, zodat u direct klaar bent. Maakt u de roller direct na gebruik schoon met een oplossingsmiddel zoals aceton, dan kunt u deze roller veelvuldig gebruiken.

Hiernaast bieden we metalen ontluchtingsrollers. Op deze rollers zijn er losse metalen schijven gevestigd. Ze zijn te verkrijgen in diverse lengtes en met diverse diameters. Dit kunt u goed afstemmen op uw werkzaamheden en situatie. Een metalen ontluchtingsroller is geschikt voor het ontluchten of verdichten van laminaat (bij het gebruik van epoxy of polyester). Echter, ze zijn universeel inzetbaar en u kunt er dus vele kanten mee op.

Teflon is gepolymeriseerd polytetrafluoretheen (ook wel PTFE). Het is vooral bekend om de hittebestendige eigenschap dat het materiaal draagt. Het is daarom ook behoorlijk duurzaam. Goed om te weten is dat er niks hecht aan teflon, dus er zal geen lijm of hars blijven kleven en u kunt de roller zeer eenvoudig schoonmaken. U kunt teflon ontluchtingsrollers gebruiken voor het ontluchten van glasvezellaminaat, maar ook voor het ontluchten van andere glas-, aramide en koolstofvezelmaterialen.

Ontluchtingsrollers en service bij Carel Lurvink

Wij bieden u ontluchtingsrollers van hoge kwaliteit en met een groot gebruiksgemak. Daarnaast leveren wij al ruim 125 jaar de beste service aan zeer kleine tot zeer grote organisaties. Hierdoor hebben wij een brede kennis en expertise in huis. Onze productspecialisten bieden u advies op maat. Raadpleeg ons daarom bij vragen op het moment dat u kijkt naar ontluchtingsrollers en overweegt welke u het best kan aanschaffen.

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren