Filters

Schuurbanden

8 producten

Wanneer gebruik je schuurbanden?

Bij de oppervlaktebewerking van zowel producten als halffabrikaten komt vaak het gebruik van schuurbanden op een bandschuurmachine om de hoek kijken. De cruciale factor bij het kiezen van de juiste schuurband begint met het type materiaal dat moet worden geschuurd. Daarnaast speelt ook de keuze van de geschikte machine voor de specifieke toepassing een belangrijke rol.

Aangezien er een breed scala aan verschillende uitvoeringen en variaties van bandschuurmachines beschikbaar is, worden schuurbanden vaak op maat gemaakt om aan de specifieke behoeften te voldoen. Voor de meer gebruikelijke en standaard bandschuurmachines zijn de schuurbanden normaal gesproken direct uit voorraad leverbaar.

Materialen

Schuurbanden bestaan in de regel uit scherpe kantige deeltjes bestaande in verschillende fijnheden(later genoemd: korrel) van diverse harde stoffen. Zoals, granaat, glas, amaril of carborundum gelijmd op linnen. Doorgaans begint men met een grotere korrel, dit houdt in dat het nummer van de korrel kleiner is en dat er grotere harde stofdelen op het linnen zit. Wanneer het schuurpapier korrel 40 of 60 heeft is het een grove structuur, de fijnste korrel aanwezig in het assortiment van schuurbanden is 150.

Schuurmanieren

Het wordt over het algemeen geadviseerd om meerdere malen te schuren. Eerst met een grove korrel, waarna een middel grove korrel en eindigen met een fijne korrel. U kan tevens kiezen tussen zowel droog als nat schuren. Voordelen van nat schuren zijn dat u minder last heeft van stof als dat het een gladdere afwerking geeft. Wanneer u droog schuurt komen er veel stofdeeltjes vrij, bijvoorbeeld van hardhout, deze kunnen erg schadelijk zijn voor uw luchtwegen. Voor extra bescherming adviseerd Carel Lurvink u een stofmasker te gebruiken. Als u veel met metaal werkt kunt u ervoor kiezen om een verse luchtsysteem te instaleren.

Het assortiment schuurbanden

In het assortiment van Carel Lurvink komt u diverse schuurbanden tegen. Van onder andere Klingspor en Sia kunt u een aantal soorten banden krijgen in verschillende korrels.

Schuurbanden bestellen?

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.