Filters

Schijven

62 producten

Klingspor slijpfiberschijf CS 561 115x22mm k60 10
115 mm
125 mm
180 mm
korrel 60
korrel 36
korrel 50
korrel 100
korrel 24
korrel 80
korrel 16

Het gebruik van schuurschijven

Doorgaans schuurt men om ruwe oppervlaktengladder te maken of om voorbereidingen te treffen voor verfen of lakken. Zo kunt u schuren om oude verflagen of roest te verwijderen of om juist de ondergrond een beetje op te ruwen. Zo kunnen nieuwe lagen verf of lak zich beter hechten. Schuurschijven zijn dan een belangrijke accessoires voor de excentrische schuurmachine. Deze heeft een ronde vorm. Er bestaan diverse soorten schuurschijven. Deze schuurschijven verschillen op basis van korrelgrootte, bevetigingstype en afmetingen. Zorg dus dat u voor de juiste machine de juiste maten voor schuurschijven te kiezen, niet iedere schuurschijf past op elke machine.

Materialen

Schuurpapier bestaat dan ook in de regel uit scherpe kantige deeltjes bestaande in verschillende fijnheden (later genoemd: korrel) van diverse harde stoffen. Doorgaans zijn dit bij schuurschijven vier verschillende types; Siliciumcarbide, Zirkoonoxide, Keramisch of Aluminiumoxide. De verschillende "korrels" worden gebruikt om een bepaald ruw oppervlakte gladder te maken of het weg halen van overbodige resten van verf of lak. Zo begint met doorgaans met een grotere korrel, dit houdt dat het nummer van de korrel kleiner is en dat er grotere harde stofdelen op het schuurpapier zit. Wanneer het schuurpapier korrel 24 of 40 heeft is het een grove structuur, 800 of 1000 korrel is erg fijn. Deze, fijne korrels, worden voornamelijk gebruikt in de metaalindustrie.

Bevestiging van de schuurschijf

Er zijn in totaal drie verschillende manieren dat een schuurschijf bevestigd kan worden op een excentrische schuurmachine. Klittenschijven, Stikitschijven of Scotch-brite suface conditioning schijf. De Klittenschijven worden bevestigd door middel van klittenband. Stikit schijven kun je bevestiging door middel van de zelfklevende laag die je op een steunpad kan plakken. De Scotch-brite schijven deze worden voornamelijk gebruikt voor het verwijderen van schuurkrassen. Deze schijven worden gecentreerd bevestigd doordat deze schijven een asgat hebben.

Schuurmanieren

Het wordt over het algemeen geadviseerd om meerdere malen te schuren. Eerst met een grove korrel, waarna een middel grove korrel en eindigen met een fijne korrel. U kan tevens kiezen tussen zowel droog als nat schuren. Voordelen van nat schuren zijn dat u minder last heeft van stof als dat het een gladdere afwerking geeft. Wanneer u droog schuurt komen er veel stofdeeltjes vrij, bijvoorbeeld van hardhout, deze kunnen erg schadelijk zijn voor uw luchtwegen. Daarom kunt u het beste werken met een schuurmachine die een stofzak heeft. Voor extra bescherming adviseerd Carel Lurvink u een stofmasker te gebruiken.

Het assortiment schijven

In het assortiment van Carel Lurvink vindt u diverse merken voor schuurschijven, waaronder; Klingspor, 3M en Sia. Deze zijn te verkrijgen in diverse korrels, tussen korrel 24 & korrel 1000, en maten. Heeft u nog verdere vragen. Neem contact op met onze specialisten.

Schuurschijven bestellen?

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.