CaluPaint Flex patentpuntkwast

CaluPaint Flex patentpuntkwast
Al jaren gebruikt door zowel de vakman als de thuisschilder
Raymon van den Hurk, Sector Specialist Industry bij Carel Lurvink, legt uit waarom de CaluPaint Flex patentpuntkwast al jaren dé favoriete kwast is van schilders. “Deze kwast voldoet aan alle eisen die een schilder heeft. Van de steel tot het uiteinde van de kwastharen, eigenlijk klopt alles aan dit product. Hij werkt soepel, snel en zorgt voor een optimaal eindresultaat.”

Optimaal eindresultaat

De CaluPaint Flex patentpuntkwast is bij uitstek geschikt voor de verwerking van watergedragen lakken en synthetische lakken met een lage viscositeit. Raymon: “Deze lakken worden meer en meer gebruikt. Daarom zijn we, naast de varkensharen kwasten, synthetische kwasten gaan ontwikkelen. Varkensharen werken namelijk minder prettig met de moderne lakken. De schubben van een varkenshaar nemen bijvoorbeeld veel verf op. In combinatie met de verkorte droogtijd van een lak op waterbasis, droogt een kwast dan erg snel in. Onze CaluPaint Flex patentpuntkwast is gemaakt van extra dunne, premium gemodificeerde polyestervezels. Dit betekent dat elke kwasthaar aan het einde gesplitst is. Daarmee bereik je een prachtig eindresultaat. Deze vezels hebben daarnaast een zeer hoog verfopname- en afgifteniveau, waardoor de lak soepel en snel verwerkt kan worden.”

Gebruiksvriendelijk en duurzaam

“Voor het verlijmen van deze kwastharen hebben we bewust gekozen voor de 2K kunsthars. Deze hars is namelijk bestand tegen oplosmiddelen, waardoor haaruitval voorkomen wordt. De ring hebben we gemaakt van hoge kwaliteit inox. Dat maakt de kwast duurzaam en de gebruiker hoeft niet bang te zijn voor roest of verkleuring van de verf. De katoenen touwwoeling draagt eveneens bij aan de duurzaamheid. Heb je de kwast al lange tijd in gebruik dan kan je, door de woeling los te maken, nog veel langer plezier hebben van de kwast. En dan hebben we ten slotte de steel. Door deze van beukenhout te maken, creëren we de perfecte balans bij het schilderen.”


CaluPaint Flex patentpuntkwast

  • Ring van inox
  • Ergonomisch
  • Katoenen touwwoeling
  • Goede verlijming tegen haaruitval
  • Zeer hoge opname en afgifte van verf

Brushkeeper Pro

Berg uw kwast snel en eenvoudig op met de Brushkeeper Pro, zonder dat deze uitdroogt of beschadigt. Schoonmaken is niet nodig, de kwast blijft minimaal 3 dagen soepel. De steel blijft makkelijk grijpbaar en dankzij de vlakke kant van de Brushkeeper rolt de kwast niet weg.

Gerelateerde artikelen