Gereedschap reinigen

Gereedschap reinigen met poetsdoeken
Goed gereedschap is het halve werk. Schoon gereedschap doet daar nog een schepje bovenop. Je baco en steeksleutel worden snel vies als je sleutelt aan machines en motoren. Dat is niet erg, maar het is toch fijn als je alles weer schoon in de gereedschapswagen kunt leggen. Vet en olie laten zich echter niet zo makkelijk verwijderen van metaal. Elke klus vereist ander gereedschap en dat is met reiniging eigenlijk net zo. Elke reiniging vereist een andere schoonmaakdoek.

Keuzes, keuzes, keuzes

Er zijn zoveel verschillende reinigingsdoeken op de markt dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar ze zijn lang niet allemaal geschikt. Als het op reinigen en ontvetten van je gereedschap aankomt zijn er zelfs maar twee soorten. Je kunt het beste kiezen voor poetspapier (voor eenmalig gebruik) of poetstextiel (voor meermalig gebruik). Al het andere zoals non woven doeken of microvezeldoeken mag je vergeten. Dat is prima voor vuil, maar werkt niet samen met vet en olie.

Papier vs textiel

Wat betreft effectiviteit doet poetstextiel niet onder voor poetspapier. Beide zijn ideaal voor het verwijderen van vet en vuil van gereedschap. Poetspapier en poetstextiel absorberen olie en vet als geen ander.

Poetstextiel bestaat uit kapot geknipte kleding, uit kleinere stukken katoen. Let wel dat je katoen gebruikt, dat absorbeert vettigheid en olie het beste. Ten opzichte van poetspapier is textiel veel zwaarder en neemt het meer ruimte in beslag. Je kunt het wel langer gebruiken en eventueel weer wassen.

Poetspapier heeft dat niet. Dat is voor eenmalig gebruik (hoewel je het betere poetspapier wel meerdere malen kunt gebruiken). Het komt in allerlei soorten en maten en mag na gebruik gewoon in de prullenbak. Het zorgt voor een opgeruimde werkplaats omdat er voor poetspapierrol of -doek dispensers te verkrijgen zijn. Daarbij is er een rol of vel voor elke portemonnee.

Hulp nodig bij het maken van de keuze? Neem dan contact met ons op of kom langs in ons servicecenter.

Gerelateerde artikelen