Hoe Huuskes en Carel Lurvink zorgen voor optimale hygiëne tijdens maaltijdproductie

Food - Referentie Huuskes
Wilfried Zijlmans, kwaliteitsmanager bij Huuskes: “Huuskes is een totaalleverancier voor de gezondheidszorg in Nederland, met name voor ziekenhuizen en oudereninstellingen. We leveren een totaalpakket, maar onze hoofdmoot is het maken van maaltijd en maaltijdcomponenten, aangevuld met een aantal handelsartikelen.”

Carel Lurvink is op zijn beurt weer een totaalleverancier voor Huuskes voor alle reinigingsmiddelen die op de productielocaties gebruikt worden. Daarnaast levert Carel Lurvink alle disposables die Huuskes nodig heeft ten aanzien van de hygiëne. Denk aan wegwerphandschoenen, -sleeves en -schorten.

Detecteerbare artikelen

Wat Huuskes nog meer afneemt zijn detecteerbare artikelen, zoals pennen, spatels, schrapers en maatscheppen. Als een product kapot gaat en deeltjes komen onoverkomelijk in het eten terecht, dan worden deze er met behulp van metaaldetectoren uit gehaald.

“Belangrijk bij de bestelling van al deze artikelen is dat wij direct elektronisch alle veiligheidsbladen en benodigde documentatie toegestuurd krijgen”, aldus Wilfried. “Ook krijgen we updates bij wijzingen.”

In de bestelportal van Carel Lurvink is vastgelegd welke middelen op de verschillende vestigingen gebruikt mogen worden. Wanneer medewerkers inloggen en een middel kiezen dat niet vrijgegeven is, kunnen zij dat ook niet bestellen en krijgen de kwaliteitsmanagers een seintje. Wilfried: “Op deze manier ondervangen we dat er middelen worden gebruikt die we niet goedgekeurd en voorgeschreven hebben.”

Wilfried: “We zitten periodiek samen met de Sector Specialist van Carel Lurvink om te kijken welke nieuwe ontwikkelingen voor Huuskes van belang kunnen zijn. Zijn er veranderingen in middelen die voor ons van toegevoegde waarde kunnen zijn? Een mooi voorbeeld is dat we momenteel aan het testen zijn met andere nitril handschoenen. Dit soort zaken bespreken we regelmatig.”

Ontzorging

“Wat voor ons gewoon goed werkt is dat er een stuk ontzorging wordt geboden met betrekking tot de steeds groter wordende noodzaak om zaken op papier te kunnen onderbouwen. Dat alle informatie actueel is en dat je kunt aantonen dat de middelen die je gebruikt geschikt zijn voor toepassing binnen foodbedrijven. En dat is iets wat via Carel Lurvink goed is ingeregeld, én mogelijk ook voor andere bedrijven belangrijk kan zijn”, besluit Wilfried.

Gerelateerde artikelen