Medische klompen voor werken in de zorg

veilig werken in zorgomgeving
Veilig en comfortabel werken in iedere zorgomgeving
Om veilig en comfortabel in de zorg te kunnen werken, is het belangrijk om de juiste kleding te dragen. Dit geldt ook voor schoenen en in het bijzonder voor zorgklompen of medische klompen. De klompen die in de zorg gedragen worden moeten geschikt zijn voor de werkomgeving, makkelijk schoon te maken zijn, voorzien zijn van antislip en vooral comfortabel zitten.

Verschillende soorten klompen

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten medische klompen op de markt. De bekendste merken zoals Sika en Sanita hebben zorgklompen in allerlei kleuren en zowel dames als herenmodellen, maar ook volledig gesloten, met een band over de enkel of instapmodellen. Ook in extra versteviging en ondersteuning is er veel keuze.

Welke klompen het beste voor de zorg?

Welke soort klompen het meest geschikt zijn voor het uitvoeren van uw werkzaamheden in de zorg, is vooral afhankelijk van uw dagelijkse werkomstandigheden. Als u werkt in een omgeving waar u vaak in contact komt met water, is het belangrijk om waterdichte zorgklompen te dragen. Als u werkt in een omgeving waar veel gewerkt wordt met gereedschap en zware materialen, is het belangrijk om zorgklompen te dragen met verstevigde delen voor extra bescherming. Als u tijdens u werk veel moet lopen over vloeren die glad kunnen zijn, is het belangrijk om antislip zorgklompen te dragen.

Zorgklompen met antislipzolen

Antislip zorgklompen zijn speciaal ontworpen om u te beschermen tegen uitglijden en vallen op een natte of gladde ondergrond. Deze antislipklompen in tegenstelling tot gewone zorgklompen een speciaal profiel en een rubberen zool die zorgen voor een betere grip. Dit maakt antislip zorgklompen ideaal voor werkomgevingen waar u veel loopt, zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere gezondheidsinstellingen.

Comfortabel en veilig

Onze zorgklompen beschermen uw voeten en hebben tegelijkertijd een hoog draagcomfort. Medische klompen zijn gemaakt van ademend en isolerend materiaal, waardoor uw voeten warm blijven, maar u niet gaat transpireren. Veel zorgklompen hebben ook verstevigde delen voor extra steun en een goede pasvorm. Voor een optimaal draagcomfort en goede ondersteuning, is het wel belangrijk om de juiste maat te kopen.

Verlengen levensduur zorgklompen

Om zo lang mogelijk van uw zorgklompen gebruik te kunnen maken, is het belangrijk om ze als u ze niet aan heeft, op een droge en goed geventileerde plek te bewaren. Hiermee voorkomt u dat uw klompen uitdrogen of gaan ruiken. Het regelmatig onderhouden van uw zorgklompen draagt ook bij aan een langere levensduur van uw klompen. U kunt uw zorgklompen het beste onderhouden door ze regelmatig te reinigen met een milde zeep en water en ze te laten drogen in een goed geventileerde ruimte.

Selectie van onze zorgklompen

Gerelateerde artikelen