Pulastic: 'Voor ons de gedroomde rollers en kwasten'

Industry - Referentie Pulastic
Kleurrijke sportvloeren uit Deventer  

Verantwoordelijk voor ruim 35 miljoen vierkante meter vloeroppervlak in meer dan 55.000 accommodaties wereldwijd, mag Pulastic zich mondiaal marktleider noemen in sportvloeren. Het bedrijf uit Deventer verzorgt het ontwerp, de productie en het leggen; rollers en kwasten van CaluPaint geven de vloeren kleur.

De sportvloeren van Pulastic, onderdeel van de SIKA Groep, zijn favoriet bij sporters over de hele wereld. Vergeet het standaard blauw en groen, anno nu is de sportvloer een designobject en medebepalend voor de uitstraling van een accommodatie. Alle denkbare kleurschakeringen zijn mogelijk, van klassiek tot modern. Niet voor niets spreekt het bedrijf zelf van ‘The Art of Pulastic’. Een lange levensduur, veelzijdige toepassingen en topkwaliteit zijn de norm.

Duidelijke eisen

Topkwaliteit die niet in de laatste plaats wordt bepaald door de coating, waarvan het aanbrengen om de beste kwasten en rollers vraagt. De eisen zijn extreem hoog. “Tot negen jaar geleden gebruikten we coatings op basis van oplosmiddel”, vertelt Arjan Kamphuis, manager application bij Pulastic. “Wetgeving dwong ons over te stappen op watergedragen varianten. Dat vergde andere materialen. Carel Lurvink was bij ons al leverancier van onder meer persoonlijke beschermingsmiddelen. Een afspraak was dus snel gemaakt.”

 

Om sportbeeldspraak te gebruiken, de lat lag hoog: producten met de hoogst denkbare kwaliteit, prettig om mee te werken en tegen een scherpe prijs. De gedroomde kwasten en rollers moesten de coating goed opnemen en afgeven, maar absoluut geen strepen of banen achterlaten. Arjan Kamphuis: “Een andere strikte eis was dat de kwasten niet mochten haren. We willen pertinent niet dat er in de belijningen kwastharen te zien zijn.”

Lange zoektocht 

De zoektocht naar de juiste combinatie bleek lang, maar vruchtbaar. Arjan: ,,De rollers en kwasten van CaluPaint voldoen volledig aan onze wensen en eisen. Gezien de grote oppervlakten van gymzalen en sportzalen gebruiken wij in praktijk vooral rollers van 50 en 70 centimeter breed. Daarmee voorzien we de sportvloeren van een kleurcoating; met kwasten uit dezelfde lijn zetten we de belijningen uit. Die wordt vervolgens met de roller nagerold.” Inmiddels neemt Pulastic bij Carel Lurvink een breed pakket aan middelen en materialen af. ,,Wat ons met name aanspreekt, is het persoonlijke contact en het snel en eenvoudig kunnen bestellen, via de webshop of de app. Bovendien hebben ze een ruime voorraad en snelle levertijden.”

Gerelateerde artikelen