Verpleegkundige klompen voor de zorg

Verpleegkundige klompen
Tips en advies voor medische klompen

Waarom dragen verpleegkundigen klompen? 

Dat heeft verschillende redenen. Verpleegkundige klompen zijn zeer hygiënisch wat natuurlijk heel belangrijk is binnen de zorg. Klompen bevatten namelijk geen kieren en gaatjes waar bacteriën in ophopen. Bovendien zijn ze makkelijk te reinigen en desinfecteren.

Een ander voordeel is dat klompen makkelijk aan- en uit te trekken zijn, wat bijvoorbeeld in de OK zeer praktisch is. Ze hebben daarnaast een antislip-functie waardoor valgevaar verminderd wordt. Ze lopen ook nog eens comfortabel, enerzijds vanwege de zool en anderzijds omdat ze goed ventileren. En tot slot beschermen ze de voeten tegen scherpe voorwerpen als injectienaalden.

Waar kan ik verpleegkundige klompen kopen?

De klompen worden verkocht bij groothandels gespecialiseerd in medische producten. Ook Carel Lurvink heeft een divers assortiment van zorg klompen voor dames en heren. Waaronder de veelgebruikte Sika medische klompen.

Zijn er specifieke eisen waaraan verpleegkundige klompen moeten voldoen?

De slipweerstand is zeer belangrijk. Deze herkent men aan de SRC-normering. Daarnaast moet het materiaal moet ademend en waterafstotend zijn. En natuurlijk een glad oppervlak hebben, in verband met de hygiëne. Een schokabsorberende zool ontziet de gewrichten, wat juist bij zorgpersoneel dat nu eenmaal de hele dag staat en loopt, heel belangrijk is.

Kan ik verpleegkundige klompen dragen in een OK-omgeving?

Jazeker, hiervoor zijn speciale OK klompen ontwikkeld. Deze zijn gemaakt van materialen die bestand zijn tegen desinfectie- en sterilisatieprocessen. En ze bevatten uiteraard antislipzolen, want deze zijn cruciaal in de operatiekamer.

Hoe onderhoud ik verpleegster klompen of zorg klompen?

Een goed onderhoud verlengt de levensduur van medische klompen, maar zorgt er ook voor dat ze hygiënisch blijven. Reinig ze daarom regelmatig. Een goed desinfectiemiddel doodt alle ziektekiemen.

Door de zorg klompen af en toe met een onderhoudsmiddel te behandelen, blijven de klompen in optimale staat. Gebruik bijvoorbeeld het leervet of de zelfglans crème van Tana in combinatie met de Bama insmeerborstel.

Tot slot raden wij aan de klompen goed te laten drogen voordat ze opnieuw gedragen worden. Daarmee wordt schimmelvorming voorkomen en het remt de eventuele groei van ziektekiemen af.

Gerelateerde artikelen