Wessel Smits: 'Ik krijg er energie van als een proces aantoonbaar verbeterd is'

Medewerker aan het woord - Wessel Smits
Medewerker aan het woord
Wessel Smits (23) is in het voorjaar van 2022 gestart als Supply Chain Specialist bij Carel Lurvink. Hij richt zich binnen het bedrijf met name op procesverbeteringen. Terwijl hij op zijn werk kijkt welke zaken geoptimaliseerd kunnen worden, kijkt hij in zijn vrije tijd graag series. “Ik heb Netflix zo’n beetje leeg gekeken”, lacht Wessel.

Wessel is een geboren Twentenaar. Opgegroeid in Borne en aan de Universiteit Twente zijn bachelor Technische Bedrijfskunde afgerond. Gedurende een jaar maakte hij een uitstapje naar het noorden van het land om daar twee masters aan de Rijksuniversiteit Groningen te halen. “Nu woon ik in Hengelo en ben daarmee terug in Twente. Da’s mooi, want ik ben al vanaf mijn zevende jaar supporter van Heracles Almelo en nu kan ik weer makkelijker wedstrijden bezoeken.” Zelf sport Wessel ook graag: “Ik heb 15 jaar gevoetbald en nu tennis ik een paar keer per week.”

Procesverbetering

“Na het behalen van mijn diploma’s, vond ik op LinkedIn een vacature van Carel Lurvink. De werkzaamheden spraken me aan, maar ook de geschiedenis en visie van dit bedrijf. Als Supply Chain Specialist onderzoek ik continu waar zaken sneller of beter kunnen. Onze productieketen bestaat uit verschillende schakels. Van inkoop tot voorraadbeheer en van klantenservice tot transport. Ons team houdt elke schakel regelmatig onder de loep om te zien of er verbetermogelijkheden zijn. Maar ook de afstemming tussen de schakels onderling is belangrijk.”

Transitie

“Zo ben ik hier begonnen met een automatiseringsproject van de inkomende transportstromen vanuit onze leveranciers. Worden de goederen niet op tijd geleverd dan hoeft er nu niks meer handmatigs gedaan te worden, maar gaat er automatisch een mailtje richting deze leverancier. Momenteel zitten we midden in een transitie van eenzelfde automatisering, maar dan binnen onze transportplanning. Naast de verbetertrajecten verricht ik werkzaamheden voor de inkoopafdeling. Ik controleer orderbevestigingen, check leverdata en beantwoord vragen van onze verkoopafdeling.

Familiebedrijf

“De verbeterprojecten zijn uitdagend en daar krijg ik energie van. Vooral als we na afloop constateren dat een project resultaten heeft opgeleverd, zoals een uur tijdswinst per dag. Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij dit bedrijf. De sfeer op de werkvloer is heel prettig, iedereen kan hier volkomen zichzelf zijn. Carel Lurvink is een familiebedrijf en het ‘familiaire’ komt hier echt tot zijn recht.”

Gerelateerde artikelen