De Posten: het gaat ons niet alleen om de scherpste prijs

Medical - referentie de Posten nieuw
Hartelijk, huiselijk en hulpvaardig
“De schoonmaak doen we van oudsher in eigen beheer. Als zorgorganisatie hebben we behoefte aan een breed pakket aan schoonmaakmaterialen en -middelen. Dat varieert van werkkleding tot disposable handschoenen en van haarnetjes tot het Diversey-pakket”

Ellen Tenbergen is senior medewerker inkoop en services bij De Posten in Enschede, een zelfstandige zorgorganisatie met twee verpleeghuislocaties, een geriatrische revalidatieafdeling en de mogelijkheid voor thuiszorg. “We willen ouderen een fijn leven bieden op de plek van hun keuze. Dat doen we onder het motto ‘hartelijk, huiselijk en hulpvaardig’. Carel Lurvink is al jarenlang leverancier van ons. Het sluit aan op onze visie om zoveel mogelijk zaken te doen met lokale partijen. Bovendien ervaren we bij Carel Lurvink lage drempels en korte lijnen. Dat past bij ons.”

Eigen beheer

De Posten koopt bij Carel Lurvink een breed pakket aan middelen en materialen in. “Ik durf te stellen dat we een kritische klant zijn. De prijs is uiteraard belangrijk, zeker voor mij als inkoper, maar niet het enige waar we naar kijken. We letten bijvoorbeeld ook heel erg op ergonomische aspecten. Als die voor elkaar zijn, verdien je de investering op een andere manier terug.” Disposable wint steeds meer terrein en ook De Posten maakt gebruik van onder meer disposable handschoenen van het merk CaluGloves. Ellen Tenbergen: “Ook als het gaat om reiniging biedt disposable zeker voordelen. Eén van de grootste pluspunten is de gegarandeerde hygiëne. Je werkt altijd met nieuw materiaal.”

De Posten doet de schoonmaak in eigen beheer. “Dan heb je zelf de regie en ben je flexibel. En wat voor ons heel belangrijk is: onze bewoners kennen de huishoudelijk medewerkers, zien niet steeds nieuwe gezichten. Dat geeft een vertrouwd gevoel. Een andere reden om zelf schoon te maken, is dat we zelf de deskundigheid in huis hebben om in alle situaties de juiste schoonmaaktechniek in te zetten. Bijvoorbeeld bij de recente corona-uitbraak.” De impact van corona is groot. “We werken met een kwetsbare doelgroep. Bovendien is het aan mensen met dementie lastig uit te leggen wat er precies aan de hand was en is.”

Workshop

Ellen nam al een paar keer deel aan één van de workshops die Carel Lurvink regelmatig verzorgt. “Dat doen ze perfect, echt een aanrader. Ik heb er een gevolgd over disposable cleaning, maar ook over infectiepreventie. Ik zit zelf in de hygiënecommissie van De Posten en vond het heel interessant om het verhaal van een hygiëniste te horen. Ook het contact met de andere deelnemers is waardevol, je kunt veel leren van elkaars ervaringen. De workshops tonen ook aan dat Carel Lurvink meer is dan een verkooporganisatie. Een kennispartner die echt met je meedenkt.”

Gerelateerde artikelen