Duurzame stappen in stroomversnelling

Duurzame stappen in stroomversnelling
Groen is goed doen

Na een heerlijke en vooral warme zomer dalen de temperaturen weer en gaan we richting de herfst en winter. Met de huidige stijging van de energieprijzen en de aankomende winterse temperaturen, hebben we besloten nog meer en grotere stappen te zetten om bij te dragen aan de noodzakelijke versnelling van de transitie naar een duurzame samenleving. We willen ervoor zorgen dat we nog minder afhankelijk zijn van fossiele energie door voor 100% groene oplossingen te kiezen, zowel voor onszelf als voor onze klanten.

Optimale isolatie en verdubbeling van zonnepanelen

In september zijn we gestart met het isoleren van de daken van onze panden aan de Marssteden en de IJzersteden en wordt het aantal zonnepanelen op beide daken bijna verdubbeld. Betere isolatie in combinatie met het opwekken van nog meer duurzame zonne-energie is een mooie extra stap in de verlaging van onze CO2-footprint. Eerder zijn alle dieselbussen en alle diesel personenauto’s vervangen voor elektrische bussen en auto’s. Hierdoor verbruiken we meer elektriciteit, maar dat kunnen we door deze duurzame aanpassingen straks grotendeels zelf opwekken. Om zo zuinig en snel mogelijk op te kunnen laden worden de bestaande oplaadplekken aan de Marssteden vervangen door nieuwe, nog zuinigere en efficiëntere laadpalen.

Verminderen van CO2-uitstoot van ons vrachtwagenpark

De volgende stap in het vergroenen van ons wagenpark en het drastisch verminderen van de CO2-uitstoot, is de overgang naar HVO100 als brandstof voor al onze vrachtwagens. HVO100 is een duurzame, fossielvrije brandstof voor dieselmotoren, die wordt gemaakt uit plantenresten, afval- en restgrondstoffen en ander organisch materiaal. Het gebruik van HVO100 zorgt voor bijna 90% minder CO2-uitstoot. HVO-brandstof is wel iets duurder dan de traditionele diesel, maar de nieuwe vrachtwagens zijn ook 20% zuiniger, waardoor de overstap niet meer kost, maar wel een enorme milieuwinst oplevert.

Lancering van 100% chemievrije industriële reinigers

Deze maand is onze range microbiologische 100% chemievrije reinigers uitgebreid. Speciaal voor de voedingsindustrie hebben we twee industriële vloerreinigers ontwikkeld. De CaluGreen BIO X10 industriële vloerreiniger voor dagelijks gebruik en de CaluGreen BIO X20 sterke industriële vloerreiniger voor zware vervuiling. Deze vloerreinigers zorgen ervoor dat alle organische verbindingen worden afgebroken, waardoor het afvalwater een stuk schoner wordt. Dit heeft een positief effect op de lozingskosten, chemische belasting en op het milieu. Voor de industriesector hebben we een minerale olie- en vetreiniger aan ons assortiment toegevoegd; CaluGreen BIO V15. Deze reiniger breekt minerale olie en vet af, waardoor koolstofverbindingen in het afvalwater verminderd worden.

De microbiologische reinigers zijn onschadelijk voor het milieu en ook nog eens veilig in gebruik. Doordat de reinigers alleen werkzaam zijn bij lage temperaturen - het toegevoegde water mag niet warmer dan 45 graden zijn - bespaart men ook nog eens aanzienlijk op energiekosten. De uitgebalanceerde formule van specifieke enzymen en speciaal geselecteerde micro-organismen breekt organische vervuiling af tot onschadelijke kooldioxide en water. De producten zijn pH-neutraal, waardoor ze geen zuren, zouten of (milieu)gevaarlijke chemicaliën bevatten. Dat heeft als extra voordeel dat voorraden van onze CaluGreen producten overal - en ook in alle hoeveelheden - kunnen worden opgeslagen. Er zijn dus geen PGS-opslageisen en ADR-transportvoorwaarden van toepassing. Daarnaast doet het residu dat achterblijft ook lang na de schoonmaakbeurt zijn werk. De eventueel aanwezige biofilm wordt afgebroken en ongewenste geurvorming wordt verminderd.

Verder verduurzamen van ons assortiment

Voor elke specifieke toepassing is maatwerk nodig. Voor de verduurzaming van onze producten ontwikkelen we zelf hoogwaardige microbiologische producten voor zowel de dagelijkse als de industriële reiniging. We blijven door ontwikkelen in al onze reinigingsproducten, zodat we grote stappen kunnen blijven zetten in het verder verduurzamen van ons assortiment.

Gerelateerde artikelen

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren