Tips om nitril en latex wegwerphandschoenen niet te scheuren

Hoe trekt u handschoenen op de juiste manier aan en weer uit?
Door de komst van het coronavirus worden nitril en latex wegwerphandschoenen steeds schaarser. Het is dan ook zonde als u ze moet weggooien, omdat ze scheuren door verkeerd gebruik. Correct aan- en uittrekken is belangrijk om wegwerphandschoenen heel te houden en de drager te beschermen. Waar moet u op letten?

Gebruik de juiste maat wegwerphandschoenen

Een van de belangrijkste zaken bij het gebruik van nitril en latex wegwerphandschoenen, is de pasvorm. Als de handschoen te groot is, zorgt het loszittende materiaal voor minder vingergevoeligheid en grip. Als uw handschoen te klein is, loopt u het risico dat de handschoen scheurt waardoor u kans loopt op besmetting.

Tip! Hoe weet u of u de juiste maat wegwerphandschoen draagt? Strek uw vingers uit tot ze helemaal recht zijn, terwijl u de handschoen draagt. Rekt het materiaal uit bij de vingers of op de plek waar uw duim overgaat in uw handpalm? Dan draagt u te kleine wegwerphandschoenen.

Tip! Op de achterkant van de doosjes van de CaluGloves disposable handschoenen staat een handige tool, waarmee u kunt meten welke maat handschoen u nodig heeft.

Trek wegwerphandschoenen correct aan

Verontreiniging op uw handen wordt overgebracht naar en door de handschoen. Trek wegwerphandschoenen daarom altijd aan met schone handen en doe dat op een schone plek. Het is ook belangrijk horloges, ringen en andere sieraden af te doen voordat u uw handschoenen aantrekt. Zo voorkomt u dat de handschoen scheurt. Om nitril of latex handschoenen zo schoon mogelijk te houden, moet u proberen de buitenkant van de handschoenen niet aan te raken terwijl u ze aantrekt. Dit gaat het best als u eerst de handschoen van uw dominante hand aantrekt. Bent u rechtshandig, dan trekt u dus eerst de rechter handschoen aan. Pas nadat u beide handschoenen heeft aangetrokken, kunt u uw vingers en de pasvorm van de handschoen goed aanpassen.

Pas op met poeder

Vocht maakt het aantrekken van nitril en latex wegwerphandschoenen vaak lastig. Sommige wegwerphandschoenen zijn daarom voorzien van een poederlaagje dat het vocht absorbeert. In sommige branches, zoals de automobiel- of voedingsindustrie, kunt u handschoenen met poeder echter niet gebruiken omdat dit schadelijk is voor de producten waarmee u werkt. Ook ziekenhuizen zien vaak af van wegwerphandschoenen met poeder, omdat het poeder in de lucht kan komen waardoor het steriele omgevingen verontreinigt.

Wegwerphandschoenen correct uittrekken

Het belangrijkste om te onthouden bij het uittrekken van wegwerphandschoenen is dat u de buitenkant van de handschoen niet aanraakt. Doet u dat wel, dan kunt u ongewenste vloeistoffen, bacteriën of substanties op uw huid krijgen. Begin ook nu met uw dominante hand en trek eerst de handschoen van uw dominante hand uit. ‘Pel’ de handschoen als het ware af, zonder de buitenkant aan te raken. Vervolgens kunt u hetzelfde doen met uw andere hand. Gebruik uw dominante hand (zonder handschoen) om de handschoen van uw andere hand voorzichtig uit te trekken, wederom zonder de buitenkant aan te raken.

Meer informatie

Carel Lurvink biedt een uitgebreid assortiment wegwerphandschoenen. Deze zijn gemaakt van verschillende materialen en bruikbaar voor verschillende doelen. Zo zijn alle nitrile CaluGloves handschoenen ongepoederd. Uiteraard helpen we u graag bij het maken van de juiste keuzes voor uw bedrijf en werkzaamheden. Heeft u vragen? Onze specialisten helpen u graag verder als u belt naar 053 - 434 43 43 of een e-mail stuurt naar [email protected].

CaluGloves Nitril en latex handschoenen

Gerelateerde artikelen