Disposable doeken en moppen zijn welkome innovatie

Disposable doeken en moppen zijn welkome innovatie
Efficiënte manier om kruisbesmetting en methodefouten te voorkomen

 
Elk foodbedrijf staat voor dezelfde uitdaging: hoe werken we zo hygiënisch mogelijk, zodat consumenten vol kunnen vertrouwen op de veiligheid van onze producten? Dat vraagt om maatregelen en materialen die de kans op kruisbesmettingen en methodefouten minimaliseren. Zoals disposable doeken en moppen.

De laatste jaren heeft het gebruik van disposable schoonmaakmaterialen een enorme vlucht genomen. Ook in de voedingsindustrie. Kruisbesmettingen en methodefouten zijn namelijk beter te voorkomen wanneer u voor elke handeling en in elke ruimte een nieuwe doek of mop gebruikt.

Disposable materialen

Naast de wat meer gangbare disposable microvezeldoeken en -moppen, leveren we drie belangrijke innovatieve producten. Dit zijn de CALU TTS triple-D wisdoek, de CALU TTS disposable desinfectiemop en de producten uit het ‘Wet2Go Ready’-assortiment. De CaluClean desinfectiemop kan met een eigen gewicht van slechts 13 gram 170 milliliter vocht absorberen. Deze mop laat het gebruikte desinfectiemiddel (alle desinfectiemiddelen zijn bruikbaar) heel gedoseerd los over de vloer, waardoor u met een en dezelfde mop 25 m2 vloeroppervlak kunt desinfecteren. De bovenkant van de mop is voorzien van folie, die een barrière vormt tegen vochtdoorslag en micro-organismen op het frame. Het frame blijft daardoor ook vrij van vezels als u naar een volgende ruimte gaat.

Wet2Go Ready

Reinigen en desinfecteren van productieruimtes is binnen de foodsector een eerste vereiste voor voedselveiligheid. Maar ook de aangrenzende ruimtes, zoals kantoren, kantines en toiletten, moeten schoon zijn. Juist daar zijn de Wet2Go Ready-producten uitstekend geschikt voor. De doeken en moppen uit dit assortiment zijn voorbevochtigd en daardoor direct te gebruiken. Dankzij de speciale verpakking wordt de vloeistof gelijkmatig geabsorbeerd in de mop of de doek. De vloeistof is 100% afbreekbaar en laat geen biofilm achter. Dat is cruciaal, want een biofilm is een dankbare voedingsbodem voor bacteriën. In de testfase zijn de Wet2Go Ready-producten op brede schaal getest en positief beoordeeld. Doseren van reinigingsmiddelen hoeft niet meer, dus er ontstaan minder systeemfouten. Bij reguliere schoonmaak kan met de producten uit het Wet2Go Ready-assortiment bovendien 25% schoonmaaktijd worden bespaard. Op moeilijk bereikbare plaatsen kan dit zelfs oplopen naar 40%. Kortom: optimale hygiëne, gemak én tijdwinst.

Gerelateerde artikelen