Latex of nitril disposable handschoenen

Medical - latex of nitril disposabe handschoenen
Vroeger werden wegwerphandschoenen alleen door chirurgen en medici gebruikt. Nu zien we de disposable handschoen bijna op elke werkvloer. Van schoonmaakbedrijven tot tattooshops en van de voedselindustrie tot aan de horeca. De disposable handschoen is niet meer weg te denken. In dit blog vertellen we u meer over de historie, de materialen en onze eigen disposable handschoenen 'CaluGloves'.

Medische handschoen

De rubberen handschoen is in 1889 uitgevonden door de Amerikaanse arts William Stewart Halsted. Hij zocht een oplossing voor het medisch personeel dat huiduitslag kreeg door de agressieve desinfectiemiddelen die werden gebruikt in de operatiekamer. De door hem uitgevonden rubberen handschoenen boden uitkomst. Toch duurde het nog ruim 70 jaar voor de rubberen (wegwerp)handschoen echt populair werd.

In die periode begon niet alleen de medische sector, maar ook de schoonmaakbranche met het gebruik van wegwerphandschoenen. Tegenwoordig is de disposable nitril handschoen niet meer weg te denken uit de voedingsmiddelenindustrie, de zorg, de schoonmaakindustrie en bijvoorbeeld horecazaken.

Latex handschoenen

Latex handschoenen zijn gemaakt van een natuurlijk rubber en kunnen worden gebruikt om de overdracht van bacteriën en virussen te voorkomen. Het voordeel van latex is dat het een stevig en zeer elastisch materiaal is en de handschoen daardoor een goede pasvorm heeft. Het nadeel van latex handschoenen is dat ze niet goed te gebruiken zijn in combinatie met vet, olie en oplosmiddelen. Verder komt het regelmatig voor dat mensen allergisch zijn voor latex. Een ander nadeel is dat gaatjes in de handschoen door de elasticiteit niet opvallen. Dit kan erg gevaarlijk zijn wanneer bijvoorbeeld met chemicaliën wordt gewerkt.

Nitril handschoenen

Nitril is een uitstekend alternatief voor latex. Nitril is een synthetisch rubber, waardoor mensen met een latexallergie deze nitril handschoenen over het algemeen probleemloos kunnen dragen. Een ander voordeel van nitril handschoenen is dat ze steviger zijn en bescherming bieden tegen olie, vet en spatten van bepaalde chemicaliën. Daarnaast scheurt de handschoen als er een gaat inzit. Dat lijkt misschien geen pluspunt, maar dat is het wel. Zo weet u namelijk of u goed beschermd bent of nieuwe handschoenen moet aantrekken.

CaluGloves voor alle doelgroepen

CaluGloves, ons Premium A+ merk nitril en latex handschoenen, zijn geschikt voor mensen in allerlei beroepsgroepen. Te denken valt aan horeca, voedselverwerking, schoonmaak, tattoo, industrie, kappers, laboratoria, slagers, tandartsen en de zorg. Comfortabele en gunstig geprijsde disposable handschoenen die voldoen aan de veiligheidsnormeringen van het RIVM.

Gerelateerde artikelen