Filters

Waterbehandeling

14 producten

Waterbehandeling bestellen?

Bij Carel Lurvink kunt u terecht voor diverse producten die u helpen bij het behandelen van water. Van watertesten op chloride en de pH waarde tot natriumhypochloriet dat gebruikt wordt voor schoonmaak van onder andere zwambaden of bij het zuiveren van drinkwater.

Natriumhypochloriet ook wel chloorbleekloog

Natriumhypochloriet wordt ook wel chloorbleekloog (oplossing met 150 g/l actief chloor), chloorbleekmiddel (100 g/l actief chloor) en chloorbleekwater (50 g/l actief chloor) genoemd. Natriumhypochloriet wordt voor veel toepassingen gebruikt. Zo wordt natriumhypochloriet in het laboratorium gebruikt voor oxidaties. Natriumhypochloriet is namelijk een sterke oxidator die onedele metalen (bijvoorbeeld zink) kan oxideren, alcoholen tot ketonen kan omzetten en cyaniden onschadelijk kan maken. Een tweede functie van natriumhypochloriet is het chloreren van zwembaden en het zuiveren van drinkwater. Verder is een 5% natriumhypochloriet oplossing een veelgebruikt ontsmettingsmiddel voor sanitair en een 2% natriumhypochloriet oplossing wordt gebruikt tijdens een wortelkanaal behandeling bij de tandarts.

Natriumhypochloriet als desinfectiemiddel

De desinfecterende werking van Natriumhypochloriet is vergelijkbaar met die van chloor. Het is effectief tegen bacteriën, schimmels en virussen (maar niet tegen de parasieten Giardia en Cryptosporidium).

Natriumhypochloriet wordt op grote schaal toegepast voor oppervlaktereiniging, bleken, stankbestrijding en desinfectie van zwemwater in verschillende branches zoals landbouw, de chemische industrie, verf- en lijmindustrie, de voedingsmiddelenindustrie, de glasindustrie, de papierindustrie, de farmaceutische industrie, de kunststof- en rubberindustrie en de afvalverwerkende industrie.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.

Waarschuwing

Met de grote reactiviteit en corrosiviteit van natriumhypochloriet moet rekening worden gehouden bij het transport, de opslag en het gebruik. Volg altijd de veiligheidsprocedures om arbeiders en het milieu te beschermen. Vermijd ook (langdurige) aanraking met lucht waardoor het chloor uit de oplossing verdwijnt.