Filters

Etherische olie

6 producten

Wat is etherische olie?

Etherische olie, ook wel essentiële olie of geurolie genoemd, is een geconcentreerd mengsel van krachtige geurstoffen uit plantmateriaal. De aroma’s worden gewonnen uit de bloesem, de vrucht, het zaad, de bladeren, de schil, tea tree, de schors of het hout van planten. Dat maakt de productie van deze vluchtige of aromatische olie volledig natuurlijk. De geur is afhankelijk van de soort plant en het onderdeel van de plant waaruit de etherische olie gewonnen wordt.

Afhankelijk van de plant en vrucht wordt de olie op verschillende manieren gewonnen. De meest gebruikte methode is stoomdestillatie waarbij de vluchtige etherische olie in de stoom oplost en daarna gezuiverd kan worden. Citrusvruchten worden meestal geperst zodat de olie eruit komt. Voor het winnen van etherische olie uit houtonderdelen wordt droge destillatie gebruikt. Hierbij wordt het hout verwarmd zodat de olie verdampt en vervolgens wordt opgevangen. De meeste planten produceren niet meer dan 1 % etherische olie waardoor de prijs erg kan oplopen. De prijs is dus ook afhankelijk van de soort plant. Maar door te kiezen voor 100% natuurlijke en zuivere etherische oliën, wordt kwaliteit gegarandeerd; veel beter dan synthetische oliën.

Hoe gebruikt u etherische olie?

Etherische oliën worden al eeuwenlang gebruikt dankzij de goede werking op ons lichaam. Ze hebben bijvoorbeeld een ontspannende, frisse of rustgevende werking. Dat is een fijne aroma, bijvoorbeeld voor een prettige geur in bad of in de sauna. Daarnaast kunnen onze etherische oliën in een aroma diffuser gedaan worden. Zo heeft u een frisse geur in iedere ruimte en verdrijft u nare luchtjes. Omdat etherische oliën uit enorm krachtige stoffen bestaan, is het belangrijk dat ze met veel voorzichtigheid gebruikt worden. Gebruik altijd de aanbevolen dosering en volg de gebruiksaanwijzing nauwkeurig op.

De aroma’s van etherische olieworden wordt gebruikt als geurstof in cosmetica, schoonmaakmiddelen, massageoliën en luchtverfrissers. Daarnaast kunnen onze etherische oliën gebruikt worden als alternatief geneesmiddel, namelijk voor een aromatherapie. Door etherische oliën te gebruiken, probeert deze therapie de gezondheid en het natuurlijk evenwicht in het lichaam te verbeteren. Let er wel op dat het product niet direct op het lichaam kan worden aangebracht, maar eerst gemengd moet worden met een basisolie vanwege de sterkte van het product.

Welke soorten etherische olie vindt u bij Carel Lurvink?

De sauna en wellness producten in ons assortiment, waaronder onze etherische oliën, zijn van het premium A+ merk La Belle Vie. In ons assortiment bieden wij diverse soorten etherische oliën. Onze etherische oliën zijn verkrijgbaar in de geuren eucalyptuslavendeldennenkaneelorchidee en meloen, in verpakkingen van 1 liter. Een erg ruim aanbod dus. Deze etherische oliën zijn voornamelijk bedoeld als geurstof en voor een aromatherapie. Bij gebruik op het lichaam moet het product met een basisolie gemengd worden en voor de behandeling van emoties en psyche dient de olie te worden verdampt in een geurverdamper.

Etherische olie bestellen?

Meer informatie over onze etherische oliën of ons premium A+ merk La Belle Vie? Neem dan contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43. We voorzien u graag van advies. Bent u op zoek naar een uitstekend opgietmiddel voor de kachel van uw sauna? Kijk dan ook eens naar ons assortiment professionele opgietmiddelen.