Filters

Sauna opgietmiddel

19 producten

Sauna opgietmiddelen bij Carel Lurvink

Een opgietmiddel vormt een essentieel onderdeel van elk saunabezoek. Belangrijk zijn echter de kwaliteit en veiligheid van deze sauna-opgietmiddelen. Daarom heeft Carel Lurvink de hoogwaardige sauna opgietmiddelen van La Belle Vie in zijn assortiment opgenomen. Deze zijn veilig in het gebruik en kunnen zowel in particuliere als professionele sauna’s gebruikt worden.

Wat is sauna opgietmiddel?

Een opgietmiddel is een geconcentreerd product dat wordt gebruikt in de saunacabine door het in verdunde vorm over de hete stenen van de kachel te gieten. Daarnaast kan het ook toegepast worden in aromaverdampers. Een sauna opgietmiddel wordt ook wel sauna opgietconcentraat genoemd, omdat het een geconcentreerd product betreft. Het bestaat uit olie en een drager, meestal op alcohol- of waterbasis. De geur van sauna opgietmiddelen is meestal afkomstig van een etherische olie, maar soms worden ook parfumoliën gebruikt. Een sauna opgietmiddel heeft een tweeledig effect. Enerzijds zorgt het door de verdamping voor een hogere luchtvochtigheid in de sauna. Dit stimuleert de zweetklieren en draagt bij aan de fysieke effecten van een saunagang. Anderzijds verbetert de geur de weldadige beleving van het saunabezoek.

Hoe gebruik je suana opgietmiddel?

Een sauna opgietmiddel of sauna opgietconcentraat dient in de meeste gevallen eerst verdund te worden met water. Het is belangrijk hiervoor goed de gebruiksinstructie te raadplegen. Sterk geconcentreerde sauna opgietmiddelen zoals die van La Belle Vie mogen niet in pure vorm op de kachel gebruikt worden.

Met een lepel kan men vervolgens een gewenste hoeveelheid water uit een emmer over de hete stenen op de saunakachel gieten. Hierdoor ontstaat er een stoomwolk die de luchtvochtigheid van de ruimte verhoogt en een heerlijke geur verspreidt. Let op: de stoom is zeer heet!

Het beste kan men beginnen met het opgieten van een kleine hoeveelheid water en eerst ervaren hoe dit aanvoelt. Afbouwen van de luchtvochtigheid is immers een stuk lastiger dan het opbouwen ervan.

Welke geuren zijn er?

Typische sauna-geuren zijn eucalyptus, dennen, mint en lavendel. De eerst drie staan bekend om hun verkwikkende eigenschappen. Daarbij is eucalyptus bijzonder prettig bij verstopping door verkoudheid. Lavendel heeft op haar beurt juist zeer kalmerende eigenschappen. La Belle Vie biedt echter een ruime keuze aan geuren: van fruitige en aardse geuren tot bloemige en kruidige geuren. Zo kan men kiezen voor de geur van bamboe of Asian mist voor een natuurlijke geurbeleving. Geuren als anijs en appel/kaneel creëren juist een warmere, meer huiselijke beleving. En voor een ontspannende saunagang zijn geuren als roos en passiebloem zeer geschikt.

Sauna opgietmiddel tips

Het is ook mogelijk om tijdens een saunagang diverse geuren te gebruiken. Begin bijvoorbeeld met de ontspannende lavendelgeur en eindig met de verkwikkende geur van mint. Voor een meer intense geurbeleving zijn sauna-opgietmiddelen die parfumoliën bevatten uitermate geschikt. Gaat de voorkeur uit naar een meer subtiele en natuurlijke geur, dan kan men beter voor sauna opgietmiddelen met etherische oliën kiezen. Speciaal voor professionele gebruikers zijn er, naast de 1-literflessen, ook 5-literflessen verkrijgbaar.

Sauna opgietmiddel bestellen?

Meer informatie over onze sauna opgietmiddelen of ons premium A+ merk La Belle Vie? Neem dan contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43. We voorzien u graag van advies.