Filters

Reinigingsmiddelen

14 producten

Active filters

Specialistische reinigingsmiddelen groothandel

Het reinigen van uw werkomgeving is essentieel voor een goede representatie, de motivatie van werkuitvoerders, de prestaties op het werk en de veiligheid van werknemers en bezoekers. Bij het schoonmaken worden er namelijk ziekmakende micro-organismen weggehaald met de juiste reinigingsmiddelen. De kans dat u deze ziekteverwekkers inademt of op uw handen krijgt, wordt daarmee kleiner (eveneens de verspreiding ervan). Dit is extra belangrijk in werkomgevingen waar kwetsbare mensen aanwezig zijn, bijvoorbeeld in zorginstellingen. De weerstand zal aanzienlijk verbeteren wanneer u en uw medewerkers kunnen werken in een schone, hygiënische omgeving. Daarmee zal er ook minder ziekteverzuim optreden. Vervuilde werkomgevingen zijn broedplaatsen voor bacteriën en dat moet voorkomen worden. Dat kan alleen met goede reinigingsmiddelen. Echter, er bestaan talloze schoonmaakwerkzaamheden en iedere ondergrond/omgeving vraagt om een ander reinigingsmiddel. Daarom zijn er ook verschillende reinigingsmiddelen met ieder een specifieke geschiktheid. Zo zijn er bijvoorbeeld sanitaire reinigingsmiddelen voor toiletruimtes, enzymatische middelen voor een natuurlijke schoonmaak, alkalische reinigingsmiddelen voor een sterke ontvetting, interieurreinigers voor waterbestendige materialen en keukenreinigers voor het voorkomen van voedselvergiftiging en kruisbesmettingen.

Bij Carel Lurvink snappen wij dat u goede schoonmaakmiddelen wil aanschaffen. Wij leveren de beste kwaliteit en bieden daarom ook veel A-merken. Daarnaast begrijpen wij het belang dat u de juiste schoonmaakmiddelen kunt vinden voor uw werkomgeving en schoonmaakklus. Daarom beschikken wij over een compleet assortiment reinigingsmiddelen en is er altijd een geschikt reinigingsmiddel voor u te vinden. Bovendien hebben wij prijzen die bij de kwaliteit passen.

Wat is een alkalisch reinigingsmiddel?

Er bestaan enzymatische en alkalische reinigingsmiddelen. Enzymen reageren met organische verontreinigingen. Dat wil zeggen dat ze elke organische stof vernietigen en deze omzetten in kleine wateroplosbare resten. Enzymen zijn namelijk natuurlijke eiwitten die worden geproduceerd door fermentatie. Een alkalisch reinigingsmiddel verwijdert een organische verontreiniging, zoals vetten. Vetten reageren namelijk op alkalische reinigingsmiddelen door op te lossen. De alkaliteit bepaalt de kracht van de ontvettende werking. Hoe hoger deze aanwezig is, hoe hoger de pH-waarde en hoe sterker de ontvetting/werking van het middel. Een reinigingsmiddel is alkalisch wanneer deze een pH-waarde van hoger dan 7 heeft. Het wordt daarom ook wel een basisch reinigingsmiddel genoemd. Een alkalische reiniger is altijd ontvettend en is dus niet geschikt voor vervuiling als roest of kalk. Het kan worden toegepast bij het verwijderen van olie, vet, lak en verf.

Wat zijn enzymatische reinigingsmiddelen?

Enzymatische middelen zijn 100% chemievrije reinigers. Er zijn voor zulke reinigers zowel varianten voor dagelijks gebruik als voor periodiek gebruik (een sterke concentratie voor reiniging van zware vervuiling). Onze CaluGreen BIO X10 is een mooi voorbeeld van een industriële vloerreiniger voor dagelijks gebruik, waar de CaluGreen BIO X20 bij constatering van zware vervuiling periodiek kan worden toegepast. De uitgebalanceerde Probiat ® formule van dit soort middelen reinigt organische vervuilingen. Mede daardoor is het geschikt voor alle waterbestendige oppervlakken.

Wat betekent een sanitair reinigingsmiddel?

Bij sanitaire voorzieningen kunt u denken aan de aantallen toiletten, wastafels met kranen, handdoekautomaten, zeepdispensers enzovoort. Achtergebleven vuilresten, urinezouten, fecale residuen en kalkaanslag kunnen bij gebruik van deze voorzieningen de kans krijgen om in voegen en hoekjes van de sanitaire ruimtes te vloeien. Deze vormen van viezigheid en vuil zijn een ideale voedingsbodem voor de uitgroei van micro-organismen. Welke reinigingsmiddelen gebruikt u dan voor sanitair om dit te voorkomen? Sanitairreinigers zijn over het algemeen vloeibare zure producten. Dit zorgt er namelijk voor dat ze kalk kunnen verwijderen. Ze worden regelmatig in onverdunde vorm gebruikt. Tevens kunt u hiermee een aangename en frisse geur bewerkstelligen, die bijdraagt aan de uitstraling van uw sanitaire ruimte. Er wordt onder sanitaire reinigingsmiddelen onderscheid gemaakt tussen een dagelijkse en periodieke sanitairreiniger. De dagelijkse reinigers zijn geschikt voor het verwijderen van vet, vuil en lichte kalkaanslag. De periodieke reinigers zijn daarentegen bedoeld voor het bestrijden van hardnekkigere vlekken of aanslag.

Welk reinigingsmiddel gebruik ik voor de vloer?

Er bestaan verschillende soorten vloeren en deze dienen natuurlijk ook goed onderhouden te worden. Elk materiaal vraagt om een andere reiniger, om het te beschermen en tegelijkertijd grondig te reinigen zonder schade te verrichten. Zo is er voor hout bijvoorbeeld een andere schoonmaak nodig dan bij kunststof. De juiste manier van schoonmaken van vloeren zorgt voor een schone werkomgeving en een frisse uitstraling. Daarbij wordt de hygiëne gewaarborgd en u zorgt ervoor dat de vloer langer meegaat. In het assortiment van Carel Lurvink vindt u diverse professionele vloerreinigingsmiddelen waarmee de hardnekkigste vlekken er gemakkelijk weer uit gaan. Een goed vloerreinigingsmiddel bespaart veel geld en een hoop moeite. U kunt afgestemd op uw type vloer, de intensiteit van het gebruik van het middel en de omgevingsomstandigheden gaan voor alkalische vloerreinigers, kleurloze vloerreinigers, hoog geconcentreerde vloerreinigers, zure vloerreinigers en zo nog veel meer.

Meer informatie of hulp bij het vinden van het juiste product in uw situatie? Neem contact op met één van onze specialisten via de e-mail naar [email protected] of bel naar 053 - 434 43 43.