Filters

Tapijtmachines en acc.

22 producten

Tapijtmachines en accessoires

Is het weer hoogste tijd zichtbaar vuil, pollen, huismijt, schimmels of geurtjes uit uw tapijt te verwijderen? De makkelijkste manier om tapijt te reinigen is met een tapijtmachine. Tapijtmachines maken gebruik van verschillende reinigingsmethodes. Veel voorkomende tapijt reinigingsmethodes zijn sproei-extractie, poeder reiniging en de Bonnet methode. Bij tapijtmachines die met de sproei-extractie methode werken, wordt eerst water in combinatie met een tapijtreiniger op het tapijt aangebracht. Daarna wordt vrijwel meteen het water weer opgezogen. Tapijtmachines die met poeder reiniging werken, gebruiken geen water maar speciale korrels die meestal zijn geïmpregneerd met reinigingsmiddel. De korrels hebben een vuil absorberend vermogen waardoor vuil uit het tapijt door de korrels wordt opgenomen. De tapijtmachine strooit deze korrels uit, borstelt ze het tapijt in en zuigt ze vervolgens weer op. Bij de Bonnet methode maakt de tapijtmachine het tapijt eerst vochtig met water in combinatie met tapijtreiniger waarna de tapijtmachine ‘een bonnetpad’ over het tapijt haalt.  ‘Een bonnetpad’  is een pad van katoen of microvezel en zorgt ervoor dat er tot diep in het tapijt gereinigd kan worden. Doordat de bonnet methode moeilijker is worden tapijtmachines die de bonnet methode gebruiken voornamelijk gebruikt in de professionele schoonmaak. Veruit de populaire tapijtmachines zijn tapijtmachines die de sproei extractie methode gebruiken.

Het assortiment van Carel Lurvink

In het assortiment van Carel Lurvink vind u tapijtmachines die werken met alle drie de methodes. De tapijtreinigers zijn van de topmerken Cleanfix, Numatic en Taski. Deze toongevende merken beloven tapijtreinigers van de beste kwaliteit waardoor ze lang meegaan. Naast de gewenste tapijtreinigingsmethode heeft u ook nog keuze uit verschillende typen tapijtmachines: een stofzuiger tapijtmachine, truck mounted tapijtmachine of eenschijfsmachines. Eenschijfsmachines zijn alleen geschikt voor de Bonnet methode en grote oppervlakten tapijt kunnen het meest efficiënt gereinigd worden met truck mounted tapijtmachines. Echter is een truck mounted tapijtmachine ook iets duurder. Voor optimaal onderhoud van uw tapijt raden wij aan uw tapijt regelmatig professioneel (te laten) reinigen.

Onderdelen

Heeft u extra onderdelen voor uw tapijtmachine nodig? Of zijn sommige tapijtmachine onderdelen dringen aan vervanging toe? In ons assortiment vindt u ook diverse Tapijtmachine onderdelen. Met onze hoge kwaliteit tapijtmachine onderdelen van de toogevende merken Cleanfix, Numatic en Taski haalt u het beste uit uw tapijtmachine. 

Hulp nodig bij de keuze voor de juiste tapijtmachine in uw situatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of bel naar 053 - 434 43 43. Wij helpen u graag!

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren