Filters

Disposable kleding

2 producten

Active filters

Disposable kleding of wel wegwerpkleding

Disposable kleding (ofwel wegwerpkleding) wordt vooral gebruikt in werkomgevingen waarin hygiëne voorop staat. Denk daarbij aan de voedingsmiddelenindustrie, de zorg en aan de medische sector. Niet alleen gaat het daarbij om bescherming tegen infecties, virussen en bacteriën, maar bijvoorbeeld ook tegen chemicaliën of andere gevaarlijke stoffen. Bij Carel Lurvink kunt u terecht voor de meest uiteenlopende wegwerpkleding. Van disposable broeken, overalls, schorten en bezoekersjassen tot wegwerp mouwovertrekken, hoofddeksels, gelaatsbedekking, schoenovertrekken en handschoenen.

Het verschil tussen disposable kleding en wegwerpkleding

In de meeste gevallen worden de termen "disposable kleding" en "wegwerpkleding" door elkaar gebruikt en verwijzen ze naar kledingstukken die ontworpen zijn om slechts één keer te worden gedragen en daarna te worden weggegooid. Het doel van dergelijke kledingstukken is meestal om tijdelijke bescherming te bieden of om te voldoen aan specifieke behoeften, zoals hygiëne of veiligheid, zonder dat ze opnieuw worden gebruikt.

Er is over het algemeen geen significant verschil tussen de twee termen. Beide termen suggereren dat de kleding niet bedoeld is om langdurig te worden gedragen of hergebruikt. Voorbeelden van disposable of wegwerpkleding zijn wegwerphandschoenen, wegwerpmouwovertrekken en wegwerpoveralls in de gezondheidszorg. Een groot kenmerk is dat ze bedoeld zijn voor eenmalig gebruik en meestal niet zijn ontworpen om gewassen en hergebruikt te worden. Het specifieke gebruik en de materialen kunnen echter variëren afhankelijk van de toepassing en sector.

Disposable kleding voor optimale hygiëne

De disposable kleding van Carel Lurvink helpt u een hygiënische werkomgeving te handhaven. Daarbij gaat het niet alleen om risico’s en gevaren die vanuit producten of te verwerken ingrediënten kunnen ontstaan. Ook mensen kunnen elkaar besmetten. Om deze kruisbesmetting te voorkomen, is een groot deel van de disposable kleding van Carel Lurvink verkrijgbaar in verschillende kleuren. Kies bijvoorbeeld voor rode bezoekersjassen, overalls, schorten en wegwerphandschoenen in de ene ruimte en voor blauwe of groene in de andere. Met deze vorm van ‘kleurcodering’ ziet u het onmiddellijk als iemand zich in een ruimte bevindt waar hij niet hoort. U kunt zonodig direct maatregelen nemen - en besmetting voorkomen.

Waarom kiezen voor wegwerpkleding?

Wegwerpkleding wordt vaak gekozen in professionele sectoren vanwege diverse voordelen. Allereerst biedt het een hoge mate van hygiëne, wat cruciaal is in sectoren zoals de gezondheidszorg en de voedingsindustrie. De kleding kan na één gebruik worden weggegooid, waardoor het risico op besmetting wordt verminderd. Bovendien biedt wegwerpkleding bescherming tegen chemicaliën en verontreinigingen in sectoren waar werknemers aan deze gevaren worden blootgesteld.

Gemak is een ander belangrijk voordeel, omdat werknemers zich geen zorgen hoeven te maken over het onderhouden en opslaan van herbruikbare kleding. Dit is vooral handig in veeleisende werkomgevingen. Wegwerpkleding kan ook kosteneffectief zijn op de lange termijn, omdat het de kosten voor wassen, onderhoud en vervanging van herbruikbare kleding vermindert. Ten slotte kan het gebruik van wegwerpkleding helpen om te voldoen aan regelgeving en de verspreiding van ziekten in gevoelige omgevingen verminderen, waardoor het een veelgekozen keuze is in verschillende professionele sectoren.

Advies over wegwerpkleding

U vindt bij ons disposable kleding voor iedere soort werkzaamheden. Niet alleen in verschillende kleuren, maar ook in verschillende materialen. Ga in de webshop naar de categorie die u zoekt, selecteer op merk, materiaal, maat, kleur, eigenschap en de veiligheidsklasse (als dit van toepassing is) en u ziet direct welke wegwerpkleding uit ons assortiment aan uw wensen én aan de wettelijke eisen voldoet. Omdat we zoveel verschillende mogelijkheden bieden, kunnen we ons voorstellen dat u er niet uitkomt. Neem in dat geval contact op met onze specialisten. Zij helpen u graag de juiste disposable kleding te selecteren die past bij uw bedrijf, budget en werkzaamheden. Voor een persoonlijk advies kunt u ons bellen op 053 - 434 43 43. Of stuur een e-mail naar [email protected].