Carel Lurvink
Carel Lurvink introduceert CaluGreen BIO: microbiologische reinigingsmiddelen

Carel Lurvink introduceert CaluGreen BIO: microbiologische reinigingsmiddelen

Onschadelijk voor het milieu en veilig in gebruik

Carel Lurvink introduceert een nieuwe lijn microbiologische reinigingsmiddelen. Onder de merknaam CaluGreen BIO bieden wij - in eerste instantie - een viertal producten voor het reinigen van het interieur, de vloer en het sanitair. Deze middelen zijn onschadelijk voor het milieu en veilig in gebruik. Opnieuw een mooie stap in het verder verduurzamen van ons assortiment.

Duurzaam ondernemen zit in ons groene bloed. We maken bewuste keuzes als het gaat om producten, productiemethoden, mobiliteit en verbruiksartikelen. Zo hebben wij onlangs de literflessen van de CaluClean schoonmaakmiddelen, waar mogelijk, vervangen door gerecyclede flessen. Maar omdat deze middelen in bepaalde gevallen zelf ook schade aan het milieu kunnen toebrengen, hebben we nu een compleet nieuwe lijn microbiologische reinigers geïntroduceerd. De uitgebalanceerde formule van specifieke enzymen en speciaal geselecteerde micro-organismen breekt organische vervuiling af tot CO2 en water. Residu dat achterblijft op oppervlakken en in kieren en naden blijft ook lang na de schoonmaakbeurt z’n werk doen. 

Microbiologische reinigers

Caspar Lurvink, productspecialist: “Ook vanuit onze klanten kregen we steeds vaker de vraag naar milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Deze klanten zijn dan ook actief betrokken bij het testen van de reinigers. Ondanks dat het even wennen was – werken met microbiologische reinigingsproducten vergt enige kennis - zijn de reacties erg positief. De middelen zijn pH-neutraal, zacht voor de handen en werkzaam op lage temperatuur. Dat laatste is ook nog eens veel beter voor het milieu. Klanten hebben hiermee dus een product in handen zonder gevarentekst erop. En naast het feit dat ze natuurlijk zorgen voor een schoon resultaat, zorgen ze er ook voor dat ongewenste geuren volledig geëlimineerd worden doordat vervuiling helemaal wordt afgebroken.”

Micro-organismen en enzymen

Inmiddels hebben we vier producten aan het assortiment toegevoegd. Drie voor de dagelijkse reiniging (van het sanitair, de vloer en het interieur) en een periodieke ontkalker. Wouter Steggink, QHSE-manager: “Voor elke specifieke toepassing is maatwerk nodig. Onze reinigers bevatten daarom speciaal geselecteerde stammen bacteriën en enzymen in wisselende samenstellingen. Om de werking te garanderen, is het wel van belang om de producten niet te mengen met andere schoonmaakmiddelen of te gebruiken met water dat warmer is dan 45°C.“

Meer informatie?

Onze collega's vertellen u graag meer als u belt naar 053 - 434 43 43 of een e-mail stuurt naar info@carellurvink.nl
 

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

 

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur