Carel Lurvink
Voedselveilig produceren met metaaldetecteerbare artikelen

Voedselveilig produceren met metaaldetecteerbare artikelen

Een cruciaal onderdeel van voedselveiligheid is het voorkomen van productvreemde delen in voedingsmiddelen. En ook al doet iedereen zijn best, toch gaat het wel eens fout. Stukken gereedschap kunnen afbreken of voorwerpen, zoals pennen, pleisters of messen, kunnen in het eindproduct vallen. Een nachtmerrie voor elke producent als dit niet op tijd opgemerkt wordt.

Metaaldetectiesystemen

Daarom wordt er in de voedingsmiddelenindustrie veel gewerkt met metaaldetectieystemen en worden steeds meer materialen die niet gedetecteerd kunnen worden, vervangen door detecteerbare artikelen. 

In onderstaande animatie is duidelijk weergegeven waarom detecteerbare artikelen zo belangrijk zijn. Want al maakt u gebruikt van metaaldetectiesystemen, als u niet de juiste producten gebruikt, dan kunnen ze ook niet worden opgemerkt als ze onverhoopt in het eindproduct terechtkomen. 

CaluDetect

Keuringsinstanties zien er, terecht, streng op toe dat voedsel geen productvreemde elementen bevat. Producenten willen dus elk risico uitsluiten. Daarom leveren we een breed scala aan detecteerbare producten, die voldoen aan alle eisen die gelden binnen de voedingsmiddelenindustrie. 

Veel van onze CaluDetect producten zijn gemaakt van kunststof dat is voorzien van minuscule metalen deeltjes. Zo kunnen zelfs hele kleine onderdelen worden opgemerkt. En dankzij de standaard blauwe kleur, een kleur die doorgaans niet in voeding voorkomt, zijn ze ook visueel goed waar te nemen in het productieproces. Behalve in het blauw, zijn veel artikelen ook in andere kleuren verkrijgbaar. Ideaal als u werkt met een kleurcoderingsysteem. 

Meer weten?

Een van onze populairste detecteerbare artikelen is de CaluDetect standaard detecteerbare pen met clip. Vraag een gratis exemplaar aan via onderstaande button en test  de pen zelf!

Heeft u vragen over onze detecteerbare artikelen? Bel met onze afdeling Sales Support via 053 - 434 43 43 of stuur een e-mail naar info@carellurvink.nl. We helpen u graag verder.

Vraag gratis pen aan
 

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

 

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur