Carel Lurvink
Terug naar overzicht

Diversey Brightwash VB 14 20ltr

:5600041
170,66 ( p. st.) excl. btw
Omschrijving

Brightwash is een geconcentreerd reinigingsmiddel bestaand uit een krachtig mengsel van sekwestreermiddelen en oppervlakte actieve stoffen.

Productomschrijving
Brightwash is een geconcentreerd reinigingsmiddel bestaand uit een krachtig mengsel van sekwestreermiddelen en oppervlakte actieve stoffen.
Brightwash wordt gebruikt als additief aan loog o.a. voor de reiniging van flessen (glas, PET en PEN). Met name geschikt voor het verwijderen van hardnekkige aanslagen zoals schimmels op glas.
Brightwash wordt ook gebruikt als additief aan loog voor CIP applicaties in de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische industrie.

Belangrijke eigenschappen
- Brightwash is een sterk geconcentreerd vloeibaar additief voor flessenspoelmachines voor glas, PET- en PEN-flessen.
- Brightwash is ontwikkeld voor het gebruik op hervulbare PET-flessen, zodat de kans op stress cracking vermindert.
- Brightwash verbetert de verwijdering van etiketten, lijmresten en andere hardnekkige vervuiling zoals schimmels in glazen flessen.
- Brightwash voorkomt de neerslag en opbouw van hardheidszouten en kan zelfs gebruikt worden voor ontkalking van spoelmachines. Zorgt voor een goede afspoelbaarheid.
- Brightwash houdt door gebruik van oppervlakteactieve stoffen schuimvorming effectief onder controle.
- Brightwash is ook geschikt voor de verwijdering van calcium-oxalaat (biersteen) en calcium fosfaat (melksteen) in CIP applicaties in de brouwerij en de zuivelindustrie.

Voordelen
- Nauwkeurig automatisch te doseren, dit geeft een constante concentratie reinigingsmiddel voor een goed reinigingsresultaat en economisch gebruik.
- Verminderd de kans op stress cracking bij hervulbare PET flessen voor een betere uitstraling van de fles.
- Voorkomt kalkopbouw en verstopping van nozzles waardoor de reiniging effectiever is en men efficiënter kan werken. Ook het onderhoud en de daarmee samenhangende kosten kunnen worden teruggebracht.
- Sterk verbeterde reiniging en etiketverwijdering in flessenspoelmachines garanderen effectieve reiniging en een lagere uitstoot van flessen.
- Eenvoudig af te spoelen waardoor versleep wordt voorkomen en het risico van carbonaat vlekken op de flessen verminderd.
- Bevat een effectieve schuimdrukker, die tevens etiket verwijdering ondersteunt, zodat de kans op cavitatie in de pomp vermindert, de meetcellen efficiënt werken en de loog overdracht wordt geminimaliseerd.
- Kan toegepast worden op gemengde afvullijnen (glas en hervulbare PET flessen) waardoor complexiteit vermindert.
- Is zeer geschikt voor het effectief verwijderen van organische en anorganische vervuilingen tijdens CIP reiniging van vele applicaties.

Brightwash
Schuimdrukkend additief om kalkaanslag en schimmel te verwijderen Divobrite™

Gebruiksaanwijzing
Brightwash wordt gedoseerd in de loog sectie van de flessenspoelmachine in concentraties tussen 0.25-0.5% w/w (0.2-0.4% v/v), afhankelijk van de vervuiling, verblijftijd, kalk en waterhardheid. Optimale schuimdrukkende werking wordt verkregen bij temperaturen boven 45°C.
Brightwash wordt door waterhardheid en kalk verbruikt. Om een effectief resultaat te garanderen moet er vrij EDTA aanwezig zijn. Dit moet dus gedurende het proces gemonitored en wanneer nodig bijgestuurd worden.
Gebruik Brightwash voor CIP reiniging in concentraties tussen de 0.3-2% w/w (0.2-1.5% v/v), afhankelijk van het type en de mate van vervuiling, de waterhardheid en de applicatie.
Reinigingsoplossing moet na gebruik op voedingsmiddelen contactplaatsen grondig worden afgespoeld.

Downloads

Document Taal
Veiligheidsinformatieblad NLD
Productblad NLD
Vragen over dit product?

Neem contact op met onze product specialist Jurgen Wassenaar

Jurgen Wassenaar
Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

 

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur