Filter

Merk


Kleur

Maat


Materiaal

Zemen

( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw

Zemen

Carel Lurvink biedt hoogwaardige zemen van de topmerken Unger en Vileda. De zeem van Unger is van de topkwaliteit natuurzeemleder en zemen van Vileda zijn PVA perfo zemen. Onze zemen zijn perfect voor de professionele schoonmaak maar ook voor particulier gebruik. Er zijn verschillende synoniemen die gebruikt worden in plaats van het woord zeem. Een zeem wordt ook wel zeemlap, zeemvel, gemsleer, reinigingsdoek of afneemdoek genoemd. Een zeem is een zachte lap van zeemleer die gebruikt wordt om voorwerpen af te reinigen of aflappen. Daarnaast kan men een zeem ook gebruiken om gladde voorwerpen droog te maken. Een zeem kan veel water opnemen waardoor een zeem ideaal is om voorwerpen af te drogen. Het water dat opgenomen is door de zeem kan ook weer gemakkelijk uitgewrongen worden en weer nieuw water opnemen. Door deze water-opnemende eigenschap zijn zemen erg populair bij glazenwassers.
Voor het zemen van uw ramen moet u eerst de ramen voorzichtig vochtig maken met een spons en een sopje en het overtollige vocht vervolgens met een trekker van links naar rechts verwijderen. Met een zeem moet men af en toe de trekker afnemen om het vuil op de trekker te verwijderen. Zo krijgt men een optimaal streeploos resultaat.
 
Vroeger werden zemen uitsluitend uit zeemleer of gemsleer gemaakt. Dit leer wordt gemaakt van de huid van een gems. Een gems is een eenhoevig zoogdier dat een beetje lijkt op een geit. Gemzen leven voornamelijk op alpenweiden of bergbossen in hooggebergten. De zemen van Unger zijn originele zemen van leer van de gem. Doordat dit niet ecologisch verantwoord is zijn er ook alternatieve zemen op de markt gebracht die gemaakt zijn van synthetische stoffen. Een voorbeeld hiervan is de Vilade PVA perfo zeem. Deze zeem gemaakt van synthetische stoffen verliest niet aan functionaliteit en kwaliteit.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via info@carellurvink.nl of 053 - 434 43 43.

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

035 - 6561402

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur