Filters

Reinigingsdoeken

19 producten

Reinigingsdoeken

Wij raden het aan voor elke schoonmaakklus een goed reinigingsdoek te gebruiken. Er zijn grote kwaliteitsverschillen tussen schoonmaakdoeken. Daarom bieden wij uitsluitend schoonmaakdoeken van de beste kwaliteit aan. Onze schoonmaakdoeken zijn van de bekende merken Exact, Suma, Taski, Unger, Vikan, Vildeda, Wypall, CaluClean, ClearMicro, ClearWipe, Diversey en 3M.

Er zijn verschillende type reinigingsdoeken. Ga daarom van te voren na welke voor uw schoonmaakklus geschikt is. U kunt natuurlijk ook verschillende reinigingsdoeken uitproberen. Wij bieden reinigingsdoeken gemaakt van kunststof, latex, linnen, microvezel, polyamide, polyester, polypropyleen en viscose.

Hygiënedoeken

Hygiënedoeken zijn semi-disposable schoonmaakdoeken. Ideaal voor ruimtes waar met voedsel gewerkt wordt. Sommige hygiënedoeken hebben ook een toevoeging waardoor bacteriegroei in de doek geremd wordt.

Microvezeldoek

Microvezeldoekjes zijn sinds een aantal jaren erg populair geworden. Niet alleen in de professionele schoonmaak maar ook gewoon bij de gewone consument. Microvezeldoekjes worden ook wel wonderdoekjes genoemd. Ze hebben de naam wonderdoekjes te danken aan het feit dat ze het schoonmaken zonder schoonmaakmiddelen mogelijk maken. Een bijkomend voordeel is dat microvezeldoekjes een streeploos resultaat geven. Ze laten namelijk een waas achter. Een waas wordt vaak veroorzaakt door resten van schoonmaakmiddelen. Een microvezeldoek is niet alleen tijdbesparend en maakt efficiënt oppervlakten schoon, doordat het niet meer nodig is schoonmaakmiddelen te gebruiken zijn microvezeldoeken ook beter voor het milieu.

Hoe werken microvezeldoekjes?

Nu vraagt u zich waarschijnlijk af hoe microvezeldoekjes zo’n prachtig resultaat geven. En dat zonder schoonmaakmiddelen. Een microvezel is altijd opgebouwd uit twee polymeren (polyester en polyamide (nylon)) die zijn samengebracht in de draad. De manier waarop deze vezels samengevoegd worden bepaald wat voor microvezeldoek het wordt. Zo kunnen uit gebreide microvezels wonderdoeken, ramendoeken, stofdoeken en brillendoeken gemaakt worden; uit geweven microvezels worden microvezel dweilen, grofvuildoeken, vaatdoeken en vloerwisserovertrekken gemaakt; en tot slot zijn er ook nog non-woven microvezeldoeken, de allesdoeken.

De reinigende eigenschappen van microvezeldoekjes

  • De scherpe polyesterdeeltjes en kwastachtige nylondraden van microvezeldoeken vormen samen een groot oppervlak, veel groter dan het oppervlak van een gewoon doek. Hoe groter het oppervlak, hoe meer vuil ermee geabsorbeerd kan worden.
  • De nylonvezels die gebruikt worden voor microvezeldoeken hebben een lipofiele kern en lipofiele stoffen houden vetten goed vast. De buitenkant van een microvezeldraad daarentegen besaat uit scherpe, raspende polyestervezels die juist hydrofiel zijn en eerder water vasthouden. Op deze manier houdt een microvezel doek het vuil goed vast. Alleen met een wasmachine kan het vuil weer uit een microvezeldoek verwijderd worden. Was microvezeldoek mee met de bonte was bij maximaal 60 ° C en gebruik absoluut geen wasverzachter. Wasverzachter vult namelijk de poriën op waardoor het absorptievermogen sterk afneemt. Hetzelfde zal gebeuren als je reinigingsmiddelen toevoegt bij het schoonmaken.
  • De scherpe, raspende polyestervezels aan de buitenkant van microvezeldoekjes schrapen het vuil van het oppervlak. Net als een schuursponsje.

Voor sommige schoonmaakklusjes heeft u wel nog reinigingsmiddelen nodig. Zo kunnen we kalk, extreme vetten en schimmels niet met enkel een microvezel doek verwijderen maar heeft een professioneel schoonmaakmiddel en een goed bijpassend reinigingsmiddel nodig.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via info@carellurvink.nl of 053 - 434 43 43.

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren