Filter

Merk


Kleur


Maat

MateriaalEigenschap

Inhoud

MVO keurVeiligheidsklasse

Aantal lagenSoort vouwType systeemdispenser


Categorie

Vellen en doeken

( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw

Wegwerp poetsdoeken

Carel Lurvink biedt een uitgebreid en zeer betaalbaar assortiment disposable vellen en doeken voor het poetsen. Vaak wordt ook wel de term ‘poetsdoek’ genoemd. Ze kunnen echter ook voor diverse andere toepassing goed te pas komen. In ons assortiment vindt u bijvoorbeeld witte lappen, gekleurde lappen, vliesdoeken, tricot poetsdoeken, geweven poetslappen of wegwerp poetslappen. Elke type poetslap heeft weer zijn eigen bijzondere eigenschappen die de schoonmaakklus een stuk gemakkelijker maken.

Ons assortiment disposable poetsdoeken

Wij bieden niet alleen een uitgebreid assortiment verschillende type poetsdoeken; onze poetsdoeken zijn ook nog eens van topkwaliteit. In ons assortiment vindt u poetslappen van toongevende merken als Kimberly Clark, Kimtech, Tork, Wypall, SCA Tork en niet te vergeten ons eigenmerk CaluClean. CaluClean biedt uitstekende kwaliteit lappen; een erg goed prijs-kwaliteit verhouding dus. Er bestaan verschillende soorten poetsdoeken die elk een eigen specialiteit hebben.

-        Wegwerp poetspapier: ideaal voor kleinere reinigingstaken. Het kwaliteit verschil ligt in het absorberend vermogen van deze wegwerp poetsdoeken. Hoe meer lagen het poetspapier heeft, hoe beter.
-        Traditionele textiele poetsdoeken: ideaal voor lichte en zware reinigingstaken en bovendien herbruikbaar.
-        Non-woven doeken: herbruikbaar en geschikt voor zware reinigingstaken, ook bij kwetsbare oppervlaktes. Ze zijn gemaakt van synthetische vezels, kunnen ook gebruikt worden in combinatie met oplosmiddelen en kunnen gebruikt worden in de voedselverwerkende industrie.
-        Vliesdoeken: zachte maar sterke doeken die geschikt zijn voor zware reinigingstaken. Bovendien absorberen vliesdoeken vloeistoffen, oliën en vetten. 

Een herbruikbare of disposable poetsdoek?

In ons assortiment vindt u zowel herbruikbare poetsdoeken als ook wegwerp of disposable poetsdoeken. Wegwerp lappen zijn natuurlijk een stuk minder duurzaam doordat ze een aanzienlijk kortere levensduur hebben ten opzichte van een herbruikbare poetsdoek. Als u naar zo duurzaam mogelijke producten streeft kunt u dus het beste kiezen voor een van onze herbruikbare poetslappen met een MVO keurmerk. In ons assortiment vindt u doeken die gekenmerkt zijn met verschillende keurmerken. Uitleg over de keurmerken vind u hieronder.

MVO (Ecoflower, FSC, RRR)

Ecoflower – EU Ecolabel

Ecoflower is het Europese keurmerk voor (niet-voedsel gerelateerde) producten of diensten die op basis van verschillende milieucriteria is beoordeeld als ‘minder milieubelastend’ ten op zichte van ‘de normale’ milieubelasting. U herkent producten met dit keurmerk aan het EU Ecolabel met een EU bloem. Hierbij wordt gelet op het gereduceerde energieverbruik, grondstofgebruik, gebruik van schadelijke stoffen, recycling, risico’s voor de gezondheid van de mens en het milieu. 

FSC

FSC (Forest Stewardship Council (FSC)), heeft het motto: ‘’forest for all forever’’. Deze internationale organisatie helpt wereldwijd de ontbossing tegen te gaan om het leefgebied van planten en dieren te beschermen. Door producten te gebruiken met het FSC keurmerk kunt u dus bijdragen aan de bescherming van de bossen wereldwijd.

RRR: Reduce, Reuse, Recycle

De drie principes van duurzaam leven: reduceren, hergebruiken en recyclen. Het beste is het natuurlijk het gebruik van middelen zo veel mogelijk te reduceren. Ook door spullen zo lang mogelijk te gebruiken wordt een steentje bijgedragen. De levensduur kan aanzienlijk verlengd worden door hergebruiken, of als dit niet mogelijk is recyclen. Het verschil tussen hergebruik en recyclen is dat bij recyclen iets verwerkt wordt tot nieuwe grondstof dat vervolgens weer gebruikt kan worden voor de productie van iets compleet anders.

Maar wat zijn nou de voordelen van een wegwerp poetsdoek? Het belangrijkste voordeel van een wegwerp poetsdoek is dat het hygiënischer is. In ziekenhuizen wordt er altijd al gebruik gemaakt van wegwerp producten. Herbruikbare producten worden meestal niet vaak genoeg gewassen waardoor ze snel stikken van de bacteriën. Andere voordelen zijn gemak en tijd. Reusable doeken moeten worden ingezameld, getransporteerd , gewassen en weer worden teruggebracht. Disposable poetsdoeken garanderen dus hygiëne en sparen veel moeite. Echter proberen de meeste schoonmaakbedrijven naar herbruikbare producten over te stappen doordat deze een stuk vriendelijker zijn voor het milieu.

 

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

 

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur