Filters

Oogspoeling

5 producten

Oogspoeling

Op plekken waar met gevaarlijke stoffen gewerkt wordt is een oogdouche essentieel. Wanneer er gevaarlijke stoffen in de ogen terecht komen moet er direct gehandeld worden. De stof moet meteen uit de ogen verwijderd worden. Als dit niet gebeurd kunnen er grote irritaties ontstaan en kan men zelfs blind worden. Ogen zijn immers een van de belangrijkste zintuigen en dus een kostbaar bezit. Daarom moet er, volgens de Wet milieugevaarlijke stoffen in alle ruimten waar gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen, een oogdouche of oogspoelfles aanwezig zijn. De oogdouche of oogspoelfles moet daarbovenop snel bereikbaar zijn. Eenvoudig bedienbaar, voldoende capaciteit hebben en de ogen niet beschadigen.

Het verschil tussen een oogdouche en een oogspoelfles is dat een oogspoelfles slechts over een beperkte hoeveelheid water beschikt en alleen als allereerste hulp geschikt is. Het is verstandig later alsnog een volledige spoeling met oogdouche uit te voeren.
Er zijn verschillende soorten oogdouches maar alle oogdouches beschikken over een grotere hoeveelheid water. Sommige oogdouches zijn verbonden met een waterleiding en andere oogdouches met een watertank waardoor deze oogdouches makkelijker te verplaatsen zijn. Soms zijn oogdouches ook gecombineerd met nooddouches die het hele lichaam schoonspoelen.

Een nooddouche of oogdouche moet goed bereikbaar, verlicht en berschermd zijn. Idealiter is de oogdouche voorzien van lauw water zodat men niet vroegtijdig met spoelen stopt.

Hoe gebruikt u een oogdouche?

1. Schakel de douche in met behulp van de hendel;
2. Sper de ogen wijd open met behulp van duimen en wijsvingers;
3. Rol met de pupillen van boven naar onder, zodat het water goed alle delen van de ogen kan bereiken;
4. Spoel de ogen minimaal 15 minuten;
5. Raadpleeg zo snel mogelijk een arts.

Hoe gebruikt u een oogspoelfles?

1. Verwijder het beschermkapje van de fles
2. Houd het oog open met duim en wijsvinger.
3. Plaats de sproeikop van de fles op het oog en knijp erin.
4. Spoel de ogen net zo lang totdat de oogspoelfles leeg is.

Hoe gebruikt u een nooddouche?

1. Activeer de douche.
2. Spoel overvloedig het aangezicht of lichaamsdeel.
3. Roep om hulp, activeer alarmknop of man down systeem.
4. Spoel ten minste 15 minuten.
5. Zoek zo snel mogelijk medische hulp.

Meer informatie over de juiste oogspoeling voor u? Neem contact op met een van onze specialisten via info@carellurvink.nl of bel naar 053 - 434 43 43.

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren