Carel Lurvink

Filter

Merk


Kleur

Materiaal

Categorie

Verse luchtsystemen en toebehoren

( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw

Verse luchtsystemen en toebehoren

Schone lucht inademen is essentieel als u werkt op plekken met gevaarlijke stoffen. Onder de persoonlijke beschermingsmiddelen valt dan ook de ademhalingsbescherming. Dit is voornamelijk belangrijk op werplekken waar fijnstof of nevel is. De juiste bescherming is variëren per situatie. Het is daarvoor van belang om de juiste ademhalingsbescherming voor uw organisatie te kiezen. Deze situatie kan verschillen in het voldoen van een simpel mondmasker tot volledige verse luchtsystemen. Ten behoeve van verse luchtsystemen zijn er twee mogelijkheden; Gefilterde lucht door motor aangedreven of een persluchtsysteem.

Motor aangedreven filter systeem

Bij motor aangedreven systemen wordt er gebruik gemaakt van een ventilator die veilige lucht via filters het gelaatsmasker binnen blaast. Het voordeel van deze systemen is dat u zeer mobiel bent. Echter, bij gevaarlijke stoffen met geringe waarschuwingseigenschappen biedt deze ademhalingsbescherming onvoldoende bescherming. Daarnaast moet voor dit systeem herhaaldelijk de filters vervangen worden. Dit wordt “aangekondigd” wanneer u de stof begint te ruiken of proeven. Doordat het systeem gemakkelijk te bevestigen is rondom de heup, is het comfort zeer goed. Voor grote ruimtes waarin u zich vaak moet verplaatsen is dit systeem ideaal.

Modulair persluchtsysteem

Indien u meer bescherming nodig heeft of niet continu de filters wilt vervangen zijn er ook persluchtsystemen. Deze persluchtsystemen zijn modulair ingericht waardoor aanvulling en uitbreiding van bijvoorbeeld aantallen snel en gemakkelijk te realiseren is. Bij een persluchtsysteem wordt door middel van een compressor verse (schone) lucht via leidingen het systeem in gepompt. Aan deze leidingen zijn op diverse locaties aansluitingspunten te vinden. De compressor is gelegen in een aparte ruimte waarin wel schone lucht is. Hierdoor hoeft de lucht niet gefilterd te worden voordat de lucht in het systeem terecht komt.

Carel Lurvink

In het assortiment van Carel Lurvink treft u diverse systemen voor ademhalingsbescherming. Heeft u hulp of advies nodig bij het kiezen van het juiste verse luchtsysteem? Neem contact op met één van onze specialisten via de e-mail naar info@carellurvink.nl of bel naar 053 - 434 43 43.
Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

 

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur