Filter

Merk


Kleur


Eigenschap

Categorie

Gehoorkappen

( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
( p. st.)
excl. btw
3M Peltor Optime Art: 38207
( p. st.)
excl. btw

Gehoorkappen

Te harde muziek, lawaai of andere harde geluiden kunnen flink schade aan uw oren aanrichten. De schade is onomkeerbaar en kan dus beter voorkomen worden. Wanneer geluid als onaangenaam ervaren wordt verschilt van mens tot mens. De risicodrempel ligt bij 80 dB en de pijngrens ligt bij ongeveer 120 dB. Een signaal van te hard geluid is bijvoorbeeld een ruis of piep in de oren. Aan het begin als het gehoor achteruitgaat merken de meesten mensen daar niets van ook al is de schade niet te genezen. Regelmatige blootstelling aan te veel lawaai kan resulteren in een blijvende piep of ruis (ook wel tinnitus genoemd) of overgevoeligheid voor gewone geluiden waardoor gewone geluiden hard klinken en pijn doen aan je oren.

Ons assortiment

Beschadiging van het gehoor kan voorkomen worden met goede gehoorbescherming. Een voorbeeld van gehoorbescherming is een gehoorkap. Gehoorkappen dempen geluid en zijn erg comfortabel waardoor ze de voorkeur hebben (bij gehoorbescherming) bij langdurige blootstelling aan lawaai. Een ander voordeel van een gehoorkap is dat sommige zelfs aangesloten kunnen worden op de radio of telefoon waardoor u lekker muziek kunt luisteren (elektronische gehoorkappen) of gesprekken kunt voeren (communicatie gehoorkappen) tijdens het werk. Let hierbij wel op dat u de muziek in uw gehoorkap niet te hard zet. Ook dat kan schadelijk zijn voor het gehoor. Ons advies om te harde muziek in uw gehoorkap te voorkomen is het gebruik van kwalitatief goede gehoorkap. Muziek in een gewone hoofdtelefoon wordt vaak te hard gezet om vervelende omgevingsgeluiden zoals verkeer of geklets weg te drukken. Bij goede gehoorkappen is dit niet nodig doordat de omgevingsgeluiden efficiënt gedempt worden.

De gehoorkappen in het assortiment van Carel Lurvink zijn van de toongevende merken Peltor, Portwest en 3M. Deze merken staan bekend om hun hoge kwalitatieve producten op het gebied van gehoorbescherming. Ze zijn te verkrijgen in verschillende uitvoeringen. Zo worden er opvouwbare versies geboden, versies die bevestigd kunnen worden op een helm, lichtere en zwaardere en uiteraard zijn veel uitvoeringen te verkrijgen in verschillende kleuren. De kans is dus groot dat u in ons assortiment een comfortabele gehoorkap vindt die aan uw eisen voldoet.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via info@carellurvink.nl of 053 - 434 43 43.

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

035 - 6561402

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur